Begin deze maand begon ik na 1,5 jaar CrossFit een nieuw avontuur: OneFit. Dat ‘Fit’ is iets blijvend, en gelukkig maar, want dat sluit perfect aan bij mijn gezonde doelen voor 2018. Een kleine introductie voor wie niet bekend is met het concept: bij OneFit kan je maandelijks 4x sporten bij dezelfde locatie. Gelukkig zijn er een tal van locaties (in Rotterdam in ieder geval wel) waar je terecht kan voor flink wat lessen. Zo kan je bijvoorbeeld elke week bij 4 locaties sporten, en dat dan weer 4 weken lang. Snappez-vous?

Ik werd in ieder geval ontzettend blij van het concept, en zeker toen ik een Black Friday-actie spotte en de maand januari OneFit voor €1 kon uitproberen! Persoonlijk word ik ontzettend blij van afwisseling, dus dit concept komt als geroepen! Met een opzegtermijn van 10 dagen kan je OneFit pauzeren/ annuleren, wat natuurlijk ook weer mooi is meegenomen. Ik herinner me nog opzegtermijnen van enkele maanden, waar je dan net weer te laat was en weer een maandje een sportschool sponsorde…

Anyhow, ik ga het over dit leuke en flexibele concept hebben die ik overigens met je deel uit enthousiasme en niet omdat dit me gevraagd is – laat dat duidelijk zijn!

Een warm welkom, iedere keer weer!

Zoals ik hierboven al noemde kan je deelnemen aan een groot aanbod van lessen. Afgelopen maand bezocht ik 6 locaties: MyGym (Functioneel Pilates), Krachtig Rotterdam (CrossFit), Yogaground (Yoga), Balansz (Yoga), The Biggest Box (CrossFit) en CrossFit SDS (CrossFit). Waar ik wel van opkeek: elke locatie heeft een warm welkom. Met OneFit kan je namelijk voor een vaste prijs diverse lessen volgen en betaal je niet de kosten van een aparte les. Maar in tegenstelling tot Groupon wordt je geen aangepaste les aangemeten, maar neem je gewoon deel aan reguliere lessen zoals de abonnementhouders van die specifieke locatie!

Inchecken en gaan!

Mijn eerste les was – heel vertrouwd – CrossFit bij CrossFit SDS in Rotterdam. Ik had me samen met Rachel ingeschreven voor een heerlijk WODje – zo bleek. Coach Daan was echt een topper en ook de overige CrossFitters waren gemotiveerd én gezellig, zoals je hieronder kan zien!

CrossFit-SDS-selfie

Photobomb van coach Daan #tomatohead

Yoga zonder gezweef

Naast CrossFit volgde ik ook diverse yogalessen en dat was heerlijk! Het is inmiddels een tijdje geleden dat ik op yoga retraite ging, maar ik wilde het toch weer proberen. Ik ben nu meerdere keren bij Yogaground geweest en slechts 1x bij Balansz. Dit mede door de populariteit van deze lessen want ze zijn altijd snel vol. En terecht. Yoga is dé les waarbij ik even nergens aan denk. Het enige waar ik me op focus is de lerares, die alle instructies doorgeeft.Tot nu toe heb ik op beide locaties in het Engels les gehad. Geen probleem voor mij, maar het is wel handig om een beetje basis yoga te kennen en Engels te begrijpen 😉

Om mezelf te verzekeren van een plekje plan ik vooruit. Volgende week vrijdag staat er een hele vroege les gepland, namelijk Hot Hatha 60 bij Yogaground. Gelukkig zit het om de hoek!

Hocus Pocus…

Pilates! Functioneel Pilates, om precies te zijn en inmiddels vaste prik op dinsdag! Ik vind het een fijne les met een ervaren docente die ook rekening houdt met blessures en verschillende niveaus. Ik merk dat het een geweldige stretch is, dat ik aan mijn houding werk en bovenal mijn core versterk! Ook is MyGym een ontzettend toegankelijke en no-nonsense sportschool met vriendelijk personeel! Daarnaast is het zo’n 10 minuten lopen, kortom: perfect!

Van Pilatesmat naar tractorband, het kan allemaal bij OneFit!

Afgelopen maandag ben ik echt afgemat bij Krachtig Rotterdam, een box die volledig uit de richting ligt. Maar dat is het mooie van OneFit: je kan filteren op type workout en een maximum aantal kilometers instellen. Gelukkig viel Krachtig Rotterdam binnen deze filter en kon ik er een WODje pakken. Maar damn, wat was het zwaar! Meteen in duo’s, wat voelde als een sprong in het diepe, maar achteraf het allemaal waard was!

Ik heb ook voor het eerst gewerkt met een tractorband – helemaal nieuw voor me! Vind ik leuk! Coach Daphne was volgens mij voorheen drill instructeur… Mijn sportbuddy had me er al voor gewaarschuwd. Maar, ik ga er zeker nog eens trainen 🙂 Mijn spierpijn is nog inmiddels gezakt (gelukkig!), maar het was heerlijk! Krachtig Rotterdam biedt ook Bokszak training aan, dus je snapt wat er inmiddels ingepland staat!

 

Op de OneFit-planning: los sporten

Wat ik nog niet genoemd heb is dat je naast lessen volgen ook los kan sporten bij sportlocaties. Daar is in de app het icoontje ‘inchecken’ voor, waarbij locaties groen oplichten als je binnen de juiste aantal meters bent, kan je vervolgens inchecken en aan de balie van de locatie je check-in tonen. In mijn eerste maand heb ik een aantal keer op het punt gestaan, maar besloot ik toch om meer lessen te volgen. De nieuwsgierigheid won 😉

Komende maand wil ik wel los sporten. Dan kan ik natuurlijk circuits doen met CrossFit oefeningen, of het PT programma van Jeroen rustig oppakken. Genoeg inspiratie in ieder geval!

Doe jij ook OneFit? Wat is jouw ervaring? O en tips zijn ook altijd welkom! 

 

* Extra: dit lekkere WODje volgde ik bij CrossFit SDS

Strength:
5 RM Front Squat

Metcon:
20 min AMRAP

5 thrusters
10 box-overs
15 Russian swings
1 min rest