Mijn koninklijke zetel is gearriveerd en wat is ‘ie mooi! Ik voel me echt een koning in deze gouden troon die ik mezelf in december cadeau deed. Als ik de stoel in één woord zou moeten omschrijven: royaal. Natuurlijk leg ik je even uit waarom deze stoel een aanwinst is voor mijn woning (en jou daar misschien mee kan inspireren) en deel ik alle gedachten die aan deze stoel vooraf gingen.

Extra zitplaats gezocht

Precies een jaar geleden kreeg ik mijn nieuwe bank. Ik ging van hoekbank naar een 3-zitter en wist dat ik een extra zitplaats ging missen. In januari was ik nog te enthousiast om hier mee bezig te zijn, dus begon ik februari met zoeken. Om mezelf te citeren:

“Die zoektocht is onderweg tig keer aangepast (..) want ik wilde toch wel dolgraag een soort loveseat met leuningen. Denkende dat dit toch wel weer aardig wat ruimte inneemt ging ik terug naar het hocker-idee (..) het is een poef geworden”

En ondanks dat die poef echt een geweldige aanwinst is naast de bank als voetenbank en bijzettafel, is het niet een relaxte zitplaats die je aanbiedt aan bezoek. Kortom, er werd een nieuwe zoekactie gestart!

Een on- en offline stoelendans

“Een niet te grote stoel waar ik kleermakerszit in kan zitten en die warm aanvoelt”. Mijn zoekactie naar de juiste stoel in één zin. Het lijkt heel simpel, maar het aanbod in stoelen is groot! Ik hoopte op een stoelendans waarbij er uiteindelijk slechts een stoel overbleef. Er zijn zoveel materialen, kleuren en vormen, dat het handig is om gericht te zoeken. Ik ging er even goed voor zitten en minimaliseerde mijn zoektocht door te zoeken naar een fauteuil. Een fauteuil is namelijk; een ‘luie stoel‘ en ‘luxe uitvoering van een stoel met een groter zitvlak en leuningen‘. Precies wat ik zoek. Ook bladerde ik door mijn favoriete merken; waaronder BePureHome, Dutchbone en Zuiver.

Met die twee filters selecteerde ik een top 3 en bezocht woonwinkels waar ik de stoelen kon proefzitten. En de Velvet Rodeo van BePureHome bleef over. In de woonwinkel stond de fauteuil er tevens in fluweel en honinggeel, de combinatie ik op het oog had. Toeval bestaat niet, zeggen ze dan. Ik heb een foto gemaakt van de stoel, het nog even laten bezinken en toen de knoop doorgehakt en mezelf deze toffe stoel cadeau gedaan!

Dé gouden troon voor mijn zithoek

En kijk ‘em eens shinen in de woonkamer! Toen de stoel bezorgd werd was ik nog even bang van de ruimte die hij in zou gaan nemen. Geloof me: het is een gevaarte, maar wel een hele mooie! De zithoek is meteen af. Door het fluweel voelt de stoel warm aan. De stoel heeft letterlijk een gouden randje, door de gestikte naad naar buiten. Het rugkussen is heerlijk stevig en door het grote zitvlak is er ruimte voor meerdere kussens. Ik houd het voorlopig op een liggend kussen, dan kan ik tenslotte kleermakerszitten…

“In de zeven seizoenen Game of Thrones heb ik veel tronen voorbij zien komen, maar geen een kan tippen aan die van mij!”

De fauteuil is nu al mijn nieuwe favoriete zitplek geworden, en hij staat er pas een paar dagen ;). De fluwelen stof is heerlijk aaibaar. Samen met de kleur zorgt de stoel voor extra warmte in mijn woonkamer — heerlijk! Ook de leuning is precies goed: niet te breed en precies goed voor een boek.

Afgelopen weekend werd de stoel meteen gekeurd door vrienden die op bezoek kwamen. Een dikke 10, uiteraard! Ik kan niet wachten om zelf ook meer tijd door te brengen in deze heerlijke stoel en mijn kamer vanuit een andere hoek te bekijken.

Mijn messing bijzettafel is een goede match bij de stoel!

O en… door het sombere weer heb ik nog weinig foto’s kunnen maken, maar geloof me: er volgen er snel meer!

 

Fotografie en styling: Johan Hazenbroek, Eleven Fourteen

[ Deze blog is een samenwerking met Flinders ]