Afgelopen week had ik enorme moeite met aarden in mijn dagelijkse leven – en ben ik nog steeds niet helemaal “de oude”. Dat neemt niet weg dat ik inmiddels meer “de nieuwe” ben… Sinds de yoga retraite voel ik me herboren, getransformeerd en anders. En dat effect ervaren vrienden ook. Positief gelukkig! Yoga week was een flinke detox voor lichaam en geest.

De diepe gesprekken creëerden bijzondere quotes, waaronder mijn favoriet: “Je kan niet slingeren naar de volgende liaan, als je de andere vast blijft houden”. Hoog Tarzan-gehalte maar associatief zo sterk dat het voor mij een nieuw motto wordt die ik in mijn omgeving ophang ter inspiratie* 🙂

monday-mood-Tarzan

1 | 2 | 3 | 4

Het leven is soms een onoverzichtelijke jungle. “Door de bomen het bos niet meer zien”. En hoe krijg je meer overzicht? Inderdaad op hoogte! Klim in die boom, laat die wortels en controle even los en ontdek je leven vanuit een ander perspectief. En als je daar dan toch staat op die groene met mos begroeide tak, slinger een tak vooruit en blijf slingeren tot je tevreden ben. Klim naar beneden en wortel je in een nieuwe fase van je leven.

Yoga was mijn middel om dat in te zien en om “geestelijk” te klimmen. Het heeft me bewezen dat loslaten van controle niet eng is maar juist heel vernieuwend! Wellicht filosofisch en een tikkeltje ‘zweefteef’. Maar het heeft wel gewerkt 😉

Slinger je mee, Tarzan?

Last week I experienced trouble adjusting to my daily non-holiday life. I’m still not good old me. It’s more of a brand new me and that’s good! Ever since the Yoga retreat I’m feeling reborn and transformed. And that gets noticed by my friends. Luckily, in a positive way!

Yoga week was a detox for body and mind. The profound conversations created some quotes to live by. One of my favorites is: “If you don’t let go of the last liana, you can’t grab the next”. Seems like some kind of Tarzan story, but for me it’s understandable and strong due to its association. Strong enough to keep it in mind and sight on a daily base*.

Sometimes life is like a fully cluttered jungle. To “not see the forest for the trees”. How do you get a more clear view? Exactly; by a more overview of the situation. Unplug yourself and let go control! Imagine of climbing to the tree top to get a new perspective. Get on that branch and swing forward until your satisfied with your spot. Climb down and earth in a new phase of your life.

For me it was yoga that helped me climb. It showed me that letting go of control isn’t terrifying but enlightening. It might sound bit woolly, but it worked for me 🙂

Let’s swing into a new week as our own version of Tarzan!

 

* Special thanks to Veronica Berezowsky for the given quote 🙂