“Iets anders dan blauw!” riep een vriendin dit weekend toen ik een fantastische sneaker zag en de verkoper vroeg welke kleur ik wilde passen. Blauw is mijn favoriete kleur en ik verwacht er niet van af te stappen. Bij verschillende tinten van blauw voel ik me op mijn best en ondanks dat ik de afgelopen vijf jaar vooral lichtgrijs op de muur heb gehad, kan ik niet wachten om snel deze muren van een donkere kleur te voorzien. En inderdaad… blauw!

Morgen ga ik naar het Colourlab van Akzonobel om mijn verfkennis bij te spijkeren. Ook wordt er morgen nagedacht over de kleur van 2016! Ik kijk er nu al naar uit om aan de slag te gaan in het lab en mijn nieuwe Flexa kleur te ontdekken. Vorige keer was het Blueberry Dream van Flexa Creations. Vandaag een (gr)ijsblauwe mood, een kleur die me momenteel de juiste verkoeling geeft bij de hoge temperaturen.

Processed with Moldiv

1 | 2 | 3 | 4

 

Ik geloof er sterk in dat alle blauw-fans volgend jaar profiteren van blauwen in de paletten van trendkleuren! De verkoelende en rustgevende effecten van blauw zijn een mooie opvolging voor het aardse koper oranje. Het geeft ruimte om te ademen. Diepe blauwen behouden authenticiteit, ijsblauwen zorgen voor uitstapjes naar diverse metalen en lichte details. Ik duim voor toffe ton sur ton combinaties.

PS: ik ben thuis gekomen met twee paar schoenen, cognac bruin en zwart twee kleuren die perfect matchen met blauw 😉

“Anything but blue!” is what a friend of mine yelled at the sales man when I was trying on new shoes last week. Blue is and have always been my favourite colour! I can’t believe I would ever pick another colour. I like blue the most. It makes me feel calm and clears my head. For the last 5 years I’ve had light grey coloured walls, but I can’t wait to continue the next 5 years with darker colours like – of course – blue! 

Tomorrow I’m attending a day at the Colour Lab of Akzonobel to upgrade my knowledge. The colour of 2016 (and 2017) will also be discussed. My Colour Forecast of 2016? Blue! Not only because it’s my favourite colour, but also because it fits the well being of people. Copper Orange is thé colour of this year. It’s earthy and connects people to the ground – to now instead of being everywhere digitally. Deep blue creates authenticity, while light / greyish blue create room for air and breathing. 

Last year I choose Blueberry Dreams from the Flexa Creations collection. I wonder which I’ll pick tomorrow 😉  

PS: I bought two pair of shoes, one cognac leathered and one pair of black slip ons – both great combinations with blue 😉