Twee weken stond het al op de planning, maar gisteren was het tijd voor die eerste les. Ik had knikkende knieën en zat bomvol zenuwen zaterdag en had besloten niet te gaan stappen. Tien uur startte ik met mijn eerste les crossfit bij Sixforty Crossfit Wildhearts, op aanraden van een vriendin. Ik had een gelukstreffer volgens mijn medesporters want dit was één van de zwaarste workouts van de maand. Bofkont dus! Wel moet ik meegeven dat ik me meteen goed voelde. Een fantastisch goede sfeer, dito medesporters en een ruwe en industriële trainingsruimte.

Na enkele oefeningen zag ik flink wat sterretjes en dat bij heldere hemel… Maar met de juiste motivatie pak je door. Het is precies wat tegen me gezegd was: je kan er zijn wie je bent, niemand kijkt je aan als je besluit even bij te komen en er is een gemoedelijke sfeer. Bij Sixforty train je zonder machines, je gaat de uitdaging aan met jezelf. Die persoonlijke uitdaging staat centraal om je sportieve doelen te bereiken.

MondayMood-daretochallenge

1 | 2 | 3 | 4

En die persoonlijke uitdaging is mijn nieuwe streven, mijn wekelijkse hoeveelheid prikkels en een mooi element om mijn gezonde nieuwe levensstijl te omarmen. En je gelooft het bijna niet, maar woensdag ga ik weer!

Normaliter ben ik niet zo’n sportfanaat, maar na maanden de sportschool sponsoren en een groot gemis aan motivatie was het tijd voor iets nieuws. Ik ben blij dat ik deze nieuwe vorm van sporten heb ontdekt (met een goed duwtje van vriendin Denise) want ik merkte tijdens het sporten dat ik daadwerkelijk zo goed wil worden om de training te kunnen voltooien. Zo’n drive heb ik lang niet gehad.

Voor de sportievelingen: Sixforty is een crossfit box en biedt een total workout waar gebruik wordt gemaakt van HIT, crossfit en bootcamp methodieken. Het is een aanrader als je op zoek bent naar een nieuwe uitdaging. Woon je in Rotterdam? Nog mooier want ze zitten in het centrum!

It’s been on my planning for over two weeks but yesterday I finally put if off. I was excited and scared at the same time when I entered my first class of Sixforty. Sixforty is a concept that includes exercises from crossfit, HIT and bootcamp. It’s without machines, because you are the machine (with a heart!). Sixforty is all about personal challenges and their motto is: dare to challenge! 

And so I did after a recommendation of very sportive friend. The training area immediately felt good. Great people, lots of light and an industrial vibe. My fellow “Sixfortiers” told me I picked the right day to start because today’s workout was one of the hardest. And they were right. It was hard but for the first time in months I felt like this was just the challenge I needed. That personal challenge is my new drive, a stimulation to embrace my new healthy lifestyle. I signed up for my next training. It’s on Wednesday. I guess the myalgia will be gone on Tuesday so… 😉