Monday Mood: Green Fingers

Zaterdag spotte ik een kleine stek bij mijn all-time favorite eigenwijze vetplant: Zamioculcas! Ik ben zo trots als een klein kind. Natuurlijk deelde ik deze kleine meteen op Instagram, waar ik een ‘Bravo!’ kreeg van Mr & Mrs Urban Jungle Bloggers; Igor en Judith.

Maanden geleden kocht ik twee van deze makkelijke planten bij Intratuin en de ene na de andere nieuwe stek schiet de grond uit. En geloof me: ik had nooit gedacht groene vingers te hebben! Maar met deze plant is verwaarlozen ook bijna onmogelijk…

Een echte aanrader voor iedereen die moeite heeft met planten. De eigenwijze Zamioculcas heeft liever minder water dan normaal, heeft geen probleem met donkere hoeken maar kan ook prima tegen licht en groeit mee met de pot. Kortom, een aanpassingsvermogen waar je ‘u’ tegen zegt. Ter inspiratie deel ik hieronder enkele pin favorieten van de laatste week.

MondayMood-GreenFingers

1 | 2 | 3 | 4

Hele fijne groene week en tot woensdag!

Saturday I spotted a little green shoot of my all-time favorite stubborn succulent: Zamioculcas! And believe me, I’m so proud to have this prove of my green fingers! So as a true believer I shared this little green one with my Green Fingers family on Instagram, where Mr Urban Jungle Blogger himself applied with a Bravo! 

Months ago I bought two of these easy succulents and they’ve been multiplying ever since! I never thought I had these green fingers, but let me give you a little insider information.. it’s quite hard to neglect the Zamioculcas. So if you are that one that finds it quite hard to take care of your plants, but you are dying for some greens to add to your home.. well; buy a Zamioculcas. It’s very strong, prefers less water than normal (easy with holidays), likes the dark as much as the light and has an amazing adaptive power. For today’s Monday Mood I share some green inspiration pins from last week. 

Have a lovely new week and see you back on Wednesday! 

Post a Comment

Reken maar uit! *