Door mijn bezoek aan de First or Second Store van April & May werd ik weer een beetje verliefd op het Scandinavische interieur, maar deze ‘trend’ sleept mij volledig over de streep! Het rauwe en ietwat melancholische donkere ‘Nordic Noir’ klinkt niet alleen ontzettend tof: het is tof! Nordic Noir is al een verzamelnaam voor Scandinavische series en film zoals The Girl With The Dragon Tattoo, The Killing en Borgen. Maar die donkere, melodramatische, regenachtige en typische Scandinavische herfst dag, doet het ook enorm goed in huis!

Via Nordic Design Collective vond ik enkele kenmerken die ik heb doorvertaald naar onderstaande Monday Mood – geïnspireerd op de donkere dagen (en het regenachtige weekend!). Stiekem heb ik ook medeblogger Desiree van Vosgesparis in mijn achterhoofd gehouden, de dame in spé zie ik als boegbeeld van de Nordic Noir mood.

MondayMood-NordicNoir

1 | 2 | 3 | 4

Wat vind jij van Nordic Noir? Past het in jouw interieur of hou je het bij Scandinavische (film) noir?

Due to my visit at the First or Second Store I fell a little bit back in love with Scandinavian interior design, but this new dark themed trend pushed me all back to it. The raw, melancholic, dramatic Nordic Noir doesn’t only sound awesome, it is! It’s not only collective name for series and movies like The Girl With The Dragon Tattoo, The Killing and Borgen. That rainy Scandinavian Autumn day, which they have in Sweden all the time, can be yours too! 

Through Nordic Design Collective I found the ingredients for this particular mood. Inspired by the dark days, the rainy weekend, my love for the dark and fellow blogger Desiree of Vosgesparis, behold: Nordic Noir!

What do you think of this mood? Would it suit your home or do you stay with the books and movies?