Onlangs bakte mijn collega tarte tatin, maar nam zelf geen stuk. Ik vroeg haar naar deze wel heul bijzondere redenen en ze zei dat ze meer het hartige type is en graag bakt als ze zich niet lekker voelt. Met die gedachte ging ik afgelopen weekend bakken. Gelukkig – klopt af – heb ik de griep overgeslagen, maar volgens mij pik ik wel het een en ander op. Dus met een flinke mok kruidenthee bakte ik twee recepten* uit mijn nieuwe keukenboek “The Green Kitchen”.

Het bereiden maakt me zen omdat ik op dat moment met 1 ding tegelijkertijd bezig ben en mijn gedachten even op nul kan zetten. Een begerenswaardige luxe voor een creatieveling! Kortom, voor deze Monday Mood “whip it good”, omdat zelfs zoiets minuscuul als het loskloppen van eieren, mij al beter laat voelen.

monday-mood-WhipItGood

1 | 2 | 3 | 4

 –

A little while ago a co-worker baked a ‘tarte tatin’, but didn’t take a piece of her home-made pie. So of course I asked her about it. She told me she’s not that kind of a sweet tooth but whenever she’s not feeling well, she bakes. Last weekend I did the same. I guess I escaped from completely sickness, but got some symptoms… So with a huge mug of herb tea I baked two recipes from my newest cook book ‘The Green Kitchen’. 

The preparation makes me feel zen because I’m working one thing at the time. It helps me clear my mind and believe me… that’s a desirable luxury for creative people. So for today’s Monday Mood I whip it good, because small things like whipping eggs make me feel much better! 

* Dunne omeletrolletjes met appel en hüttenkäse & Bramen met knapperige havervlokken uit de oven. Twee simpele recepten uit ‘The Green Kitchen’ (Green Kitchen Stories). Het boek is voor vegetarisch koken en herinnert me aan smaakvolle recepten die ik tijdens mijn retraite proefde. Het boek bevat naast oogstrelende fotografie ook een persoonlijk verhaal van de auteurs uit Zweden en zit boordevol handige tips met alternatieven 🙂