Het heerlijke aan thuiskomen blijft toch wel het zien van al mijn urban jungle. Mijn planten groeien als kool! Een onbewust schouderklopje dat ik groene vingers heb: yay! De ene plant groeit sneller dan de andere, maar mijn Monstera Deliciosa I* en Ficus Elastica spannen de kroon! Even een kleine blogpost over deze twee, met hier en daar wat flashbacks…

De tijd dat mijn Monstera I geen gaten had

Toen ik mijn Monstera kocht bij ‘Een Bloemetje op Tafel’ had ik nooit gedacht dat ‘ie zo groot zou worden! Ik had enorme voorbeelden online voorbij zien komen, maar mijn Monstera Deliciosa die destijds in een kleine tas paste had niet eens gaten! Hoe kan een gatenplant nou geen gaten hebben? Inmiddels zijn we meer dan een jaar verder en heeft elk nieuw blad minstens 2 gaten.  Kortom, mocht je dit lezen als nieuwe plant-dad of plant-mom van een Monstera zonder gaten: heb geduld!

Flashback: de tijd dat mijn Monstera nog in een kleine pot paste en net een tweede blad met gaten had

Toen ik vorig jaar mijn ‘Tropicool plantenportret‘ deelde met al mijn planten en mezelf in vakantiemodus, telde mijn eerste Monstera blad 2 gaten. Wat een opluchting, ‘ik kon het dus toch’. Inmiddels hoef ik niet meer bang te zijn. Ik voel me inmiddels een soort Monstera-expert. Mijn Monstera groeide zo snel dat ik besloot een stengel te stekken. Ik schreef er zelfs een blog over om andere Monstera-fans te helpen. De wortels blijven maar groeien dat ik voor nu besloten heb om de stek in een vaas te laten groeien.

Inmiddels is mijn eerste Monstera al 3 keer verpot en huisvest ‘ie nu in een mega grote gevlochten mand. Ook lijken de bladeren steeds groter te worden, zoals je in de hoofdfoto kan zien! Benieuwd of mijn tweede Monstera ook zo groot wordt! Die staat op een ietwat kleinere mand op het dressoir en groeit alle kanten op – heerlijk!

 

Heb overigens geen idee wat de bruine vlekken betekenen, maar hopelijk tasten ze haar niet teveel aan

 

Ooit had mijn Ficus Elastica slechts 2 bladeren

Ook mijn Ficus Elastica gaat als een malle! Ik spotte vandaag een nieuw klein blaadje. Deze leukerd met bont blad ging een tijdje niet zo lekker. Ik heb werkelijk geen idee wat het probleem ook alweer was, maar ze had nog slechts 2 bladeren over. Die tijd is voorbij, want op dit moment telt ze er 14! Deze maand staat ze alweer 3 jaar in mijn huis. Het klinkt wellicht heel kneuzerig dat ik zulk soort dingen weet, maar ik moest het zelf ook even opzoeken! Het is dat ik zo graag blog over mijn Urban Jungle en dat ik deze blog vond over mijn Ficus Elastica voor het toffe schilderij van Rick van den Berg.

Vanochtend spotte ik het kleine onderste blaadje, wat een geluk!

 

En met deze fijne foto sluit ik deze spotlight af. Niet van super kwaliteit, want: een beetje ingezoomd met mijn iPhone en beperkt licht die ik met Photoshop heb opgeschroefd. Dus neem me niet kwalijk dat je de pixels ziet, het plantje komt in ieder geval tot haar recht!

 

*De Romeinse 1 heb ik voor het gemak even toegevoegd gezien mijn Urban Jungle intussen een tweede Monstera telt en een Monstera stek. 

 

 

Fotografie met mijn iPhone © Johan Hazenbroek