Het is weer maandag! Monstera Maandag, om precies te zijn! Waarom? Geen idee, het is een trend die ooit begon op Instagram en ik ben fan van alliteraties.  Verder heb ik eigenlijk weinig te melden. Ondanks dat mijn interieur weinig veranderingen doorgaat, veranderd het wel wekelijks! Dit komt natuurlijk door de groei van mijn planten – trotse #plantdad!

Blogger bekentenis

Allereerst wil ik me verontschuldigen voor deze foto’s. Ik schoot ze eigenlijk zaterdag, maar ‘Monstera Zaterdag’ bekt niet zo lekker. Daarnaast gaat mijn wekker op maandagochtend (en dinsdag t/m donderdag) om 5.20 uur, dus dan is het nog donker… Enfin, afgelopen weekend zijn er weer enkele kamerplanten verplaatst. Zo kunnen ze allemaal weer genieten van hun nieuwe omgeving en kan ik kijken of ze het beter/slechter doen. Dat doe ik immers graag en gelukkig mijn vriend ook!

label-eleven-fourteen-november17-4

 

label-eleven-fourteen-november17-1

Mijn Monstera heb ik voorzien van een nieuwe pot want die blijft maar groeien! Met meer aarde en meer ruimte hoop ik dat ‘ie lekker blijft doorgroeien. Gelukkig, zoals je in de header kan zien, blijft ie nieuwe bladeren geven! Ik ben ontzettend benieuwd of dit nieuwe blad ook wederom van gaten is voorzien 🙂

Ook kocht ik een Alocasia voor een vriendin, die “helaas” voorlopig mijn eigen Ollie gezelschap houdt aangezien vriendinlief te ziek was voor visite. Een tijdelijke plant is weer eens wat anders!

label-eleven-fourteen-november17-3

Wat een heerlijk zonnetje overigens! Mijn monstertje zal het wel weer naar haar zin hebben!

Fijne nieuwe week!

PS: ik lees op het moment ‘De Nergensman‘ van Gregg Hurwitz en ondanks dat ik niet zo’n lezer ben, vind ik dit een ontzettend verslavend boek. Heerlijk beeldend geschreven, duister en het mooie: er zijn nog een aantal gerelateerde boeken #verlanglijstje

Fotografie © Johan Hazenbroek