“Waar laat jij je door inspireren, Johan?”
‘Door alles wat op mijn pad komt’

Zoals bijvoorbeeld deze eenpotige duif die ik spotte tijdens het wachten op mijn trein naar Rotterdam. Een grijzig palet met een roodroze highlight. Ik ga je inderdaad gewoon inspireren met een grijze dakduif, maar… wel eentje met een roze highlight! Here we go!

Ruimte voor spanning

Grijs is er in veel gradaties. Meng grijs met een eetlepel wit en je hebt een compleet andere tint dan met een theelepel. Zelfs op verschillende texturen en materialen blijft grijs verbazen. Persoonlijk ben ik een groot fan van grijs. Mijn gedrag kent geen grijs (gebied), dus ik voeg het toe in accessoires in mijn interieur. De muur in mijn woonkamer en de kastjes van mijn keuken kleuren grijs. En grijs op zich is niet heel spannend, met uitzondering van de bekende boekenserie en opvolgende films, maar een felle kleur ernaast leeft helemaal op. Zo ook het roze pootje van deze duif, die het hele straatbeeld daardoor verandert. Zonder roze, had dit een zwartwit-foto kunnen zijn.

 

Maar hoe zou dat zich laten toepassen in het interieur? Ik vond het wel een uitdaging. Zeker gezien de dagen steeds grijzer worden en momenteel de trend is om buiten en binnen meer met elkaar te verbinden. Ik snap wel dat het hier gaat om meer groen in huis, want daar ben ik een groot voorstander van! Gewoon voor deze ene keer neem ik de ruimte om het te heel letterlijk te nemen.

Grijs en roodroze: een flamingo in Scandinavië

De afgelopen jaren ben ik roze gaan waarderen. Ik  voegde roze zelfs toe aan mijn Pinterest en adviseerde het bij een vriendin op haar muur. Het is een warme kleur die heel aangenaam oogt. Uiteraard heeft roze ook veel gradaties, zoals deze roodroze kleur die iets gedempt is. De flamingo-trend heeft hoogstwaarschijnlijk een rol gespeeld in het waarderen van deze – normaliter – vrouwelijke kleur. Maar kom op: flamingo’s zijn toch ook fantastisch! En ook nog eens familie van de duif ðŸ¦.

 

Kussen ‘Portia’ van Made.com | Kraanvogelbehang van Gucci | Tuli lampen van Made.com | Plaid met wafelpatroon van H&M | Fat Freddy bank van Zuiver via Flinders | Hocker Rodeo van BePureHome via wonenmetLEF.nl | Bijzettafel van vtwonen via wonenmetLEF.nl

 

Is deze kleurcombinatie iets voor jouw huis?
Eerder creëerde ik een moodboard van het kleurenpalet van de Rotterdamse Luchtsingel.

 

Interieurafbeelding moodboard via Pinterest

Fotografie duif op station © Johan Hazenbroek