+ inspiratie voor thuiswerkplek
Het contrast tussen het Schielandhuis en het moderne kantoorgebouw erachter inspireerde me voor een moodboard. Opposites attract! Warm rood en koel grijs.

Ik deelde er een foto van op mijn persoonlijke Instagram, toen ik door de stad wandelde met somber weer. Waarschijnlijk is het een stuk kleurrijker met zon, maar stiekem heeft het grauwe weer ook wel wat. Het laat zien hoe belangrijk licht is bij kleur — iets wat ik vaak met mijn klanten deel. Soft grijs, bruin rood… kleuren die ik ook spotte in de nieuwe Bolia collectie die ik onlangs deelde.

Inspiratie voor een thuiswerkplek

Om het moodboard net iets meer feeling te geven besloot ik er een collage van te maken met meubels voor een thuiswerkplek. Mijn werkplek bevind zich aan de eetkamertafel, maar in de toekomst hoop ik hier een aparte ruimte voor te hebben, en dan maakt deze kleurcombinatie zeker kans!

collage home office in burgundy red and cool grays

Bureaustoel van Hay | Bureau Glenn van MADE | Tafellamp Seppo van MADE | Plantenbak van Ferm Living | Wandplanken in diverse groottes van Vitra | Flip klok van Karlsson, via wonenmetLEF

Een werkplek zonder zuiverende planten is natuurlijk uit den boze! Daarom ruimte voor planten op de wandplanken van Vitra en in de planten box van Ferm Living. Tip: gebruik deze koelgrijze plantenbak voor je thuiskwerkplek voor mappen, LP’s of bijvoorbeeld (opgerolde) tekeningen. Het is maar net wat je graag binnen handbereik hebt. Ik zou er zelf een combinatie van maken door ‘m met diverse planten te vullen én ruimte over te houden voor moodboards waar ik aan werk voor mijn klanten.

Bureau Glenn is overigens ook zonder beits verkrijgbaar. De lades zijn push-to-open, kortom greeploos en eenvoudig open te duwen. Dat maakt het bureau extra gestroomlijnd. En de bureauversie van de populaire About a Chair van Hay zit net zo goddelijk als de niet-rollende variant.

 

Is deze stijlvolle thuiswerkplek in roestig rood en grijzen iets voor jou?

Ik shopte ook een collage bij elkaar voor de woonkamer op basis van een duif in roze.