Sinds een tijdje gebruik ik een app om kleurpaletten uit mijn foto’s te halen. Ik schiet de foto’s bewust omdat de kleuren me aanspreken of intrigeren. Die kleuren gebruik ik weer in mijn designs omdat het daarmee persoonlijker wordt en het me uitdaagt alleen die kleuren te gebruiken. Ik heb eerder op Eleven Fourteen een katern gehad waarbij ik kleuren uit foto’s haalde en daar woonaccessoires en meubels bij zocht. Die serie blogs heet ‘inspired by street art‘ en die naam spreekt voor zich.

Nieuwe blogserie bomvol inspiratie

Gezien deze street art serie een beetje gedoofd is, besloot ik om de swatches – die ik toch al maak – ook inzet ter inspiratie in de vorm van een moodboard, zoals ik deed met de kleur van het jaar Spiced Honey, maar dan met de 5 kleuren uit de swatch. Het klinkt allemaal heel ingewikkeld, maar dat valt reuze mee! Tenminste, voor mij voelt het als iets waar ik veel energie van krijg, dus dat ga ik ook doen!

 

Van kiekje naar kleurpalet

Het begon allemaal met een foto met de Insta-famous Luchtsingel in Rotterdam. Deze ‘luchtbrug’ ligt letterlijk op loopafstand van mijn appartement en ik loop er wekelijks overheen. Ook op Instagram is ‘ie behoorlijk beroemd! Ik struikel regelmatig over mensen die poseren op de bewuste plek van de hoofdfoto. Geeltinten, een beetje blauw en grauw grijs van het gebouw erachter hebben onderstaand kleurenpalet samengesteld.

 

 

Geel en blauw: een contrastrijk duo

Op basis van deze paletkleuren ben ik gaan surfen naar producten die gelijk zijn aan deze kleuren, of qua tint goed in de buurt komt. Het is een avontuur en daar houd ik wel van! In het kleurenwiel staan geel en blauw bijna 180 graden van elkaar af, maar op de een of andere manier laten deze kleuren zich goed combineren! Deze combinatie is mij overigens niet vreemd, eerder schreef ik al een blog over kleur bekennen in Den Bosch, waar de woonkamermuur blauw kleurt, en de keuken geel. Bij de combinatie geel en blauw associeer je misschien ook direct IKEA of ANWB, maar dat idee krijg je in huis helemaal niet! De gele radiator voor de blauwe muur [gevonden op Pinterest] is daar een bewijs van.

 

Geweven sjaal (H&M) | Ridge Rib eetkamerstoel (Zuiver) | Hanglamp pendel (Muuto) | Vloerkleed Elkan (Made) | Bank ‘Torino’ (whkmp’s own) | Abstracte poster (House Doctor)

 

Ik hoop je met dit moodboard geïnspireerd te hebben voor geel, blauw en een beetje grijs in huis!

 

Fotografie Luchtsingel © Johan Hazenbroek