Inmiddels heb ik enkele mensen kunnen overtuigen om de Spiced Honey kleur te combineren met mijn moodboard Spiced Honey + Dark green. Helaas is nog niet iedereen overtuigd. Afgelopen weekend lag het nieuwe ColourFutures boek in mijn bus! Eindelijk kon ik de foto’s letterlijk doorbladeren. Meeste foto’s kende ik al en deelde ik in mijn blog over de kleur van 2019. Ook zat er een kleurtester bij van Spiced Honey, die ik uiteraard direct testte.

Kleur anders in het echt

Het beeldmateriaal in het boekje is behoorlijk gelijk aan de kleur in het echt, maar er is altijd een klein verschil. Dat is niet heel gek, want kleur ziet er op elk materiaal anders uit. Dat weet ik als geen ander met mijn baan als designer. Zo is de kleur van verf altijd een tintje lichter dan op de foto en is het niet heel gek dat Flexa destijds de kleurtester heeft ontwikkeld, zodat je niet met een papieren staal naar huis gaat, maar met echte verf! Spiced Honey is in mijn optiek “familie” van camel en caramel met een vleugje zand. Klinkt een beetje als een oase in de woestijn. Het is een warme kleur die echt perfect matched met mijn diepblauwe kleur in de slaapkamer!

Ondanks dat ik meestal wel een lefgozer ben met kleur, vind ik deze kleur nog iets te heftig voor een volledige muur, maar ik wil je wel even laten zien hoe Spiced Honey het naast diepblauw doet met mijn moodboard!

Tijdloos blauw

Blauw is de kleur van inspiratie en kunstzinnigheid. Ook werkt blauw kalmerend, verruimt je blik en stimuleert zelfexpressie.

“Het is wellicht dé meest tijdloze kleur in de mode. Misschien zelfs nog tijdlozer dan zwart.”

Aldus trendwatcher Hilde Francq. Blauw is ook een loyale kleur en favoriet bij veel bedrijven in het logo en huisstijl. Een powerkleur met een succesfactor. Ik ben al JA-REN fan. Ik schreef meerdere blogs over blauw en mijn huis kent veel blauwe muren.

Mixed Bowls schaaltje van Tokyo Design Studio | Long sleeve trui van SAMSØE & SAMSØE | jacquardgeweven kussenhoes van H&M Home
vloerkleed ‘Nomad’ van Ferm Living

 

Wat vind jij van deze kleurcombinatie? Of ben jij meer fan van groen? Check dan ook zeker mijn moodboard Spiced Honey + Dark Green!

 

Credits header © Samsøe