Ondanks dat we hier in Brabant de achterom gebruiken, hebben we ook een voordeur. Een voordeur die gelukkig, ondanks de Brabantse rituelen, nog open kan. Naast de voordeur bereiken we via de hal ook de bovenverdieping. Kortom, een ruimte die we dagelijks gebruiken en wel een beetje aangekleed mag worden!

“Er mag wel wat meer kleur in de hal…”

Jeroen’s woorden. Ik was het dit keer niet! We hadden voorgenomen de vers gestucte muren voorlopig niet te verven om te wachten tot eventuele scheuren zichtbaar worden. Maar… het is wel heel wit zo! Tijd om daar verandering in te brengen!

Dit keer geen kleur op de muur

Dat ik gek ben op kleur in huis is geen verrassing. Mijn appartement in Rotterdam kleurde behoorlijk blauw en ook bij Jeroen zette we de witte muren om in kleur. In samenspraak natuurlijk! Maar het bleef met grote oppervlakken vaak bij muren. Hoewel, ik ben daar eens van af geweken door mijn keuken te verven en het plafond in mijn toilet. Die laatste zat er bij Jeroen eerder op zelfs! Oftewel van een beetje verven zijn we beide niet vies!

Kleur op het plafond is ons bijgebleven! Tijdens het verzamelen van inspiratie voor de hal, wat ik altijd doe op Pinterest, spotte ik meerdere malen witte muren en verf of ander materieel op het plafond. En toen wist ik het: dit is echt iets voor onze hal! En als er dan een kleur ons verbind, dan is het blauw!

Luchtig industrieel

Met beton op de vloer, rustiek eiken trapbekleding (die er nog op moet) en een antracietgrijze (RAL 7016) leuning oogt de basis van de hal al industrieel. Ook kochten we onlangs de Spheremaker van Fatboy als sfeerverlichting in de hal. Het is een moderne interpretatie van de glazen hanglamp. Daar wordt de kleur Faded Indigo aan toegevoegd voor het plafond. Hieronder de combinatie in een moodboard.

Credits hal foto

Mini fotogalerie

Omdat de hal uitermate geschikt is om te exposeren, verwacht ik dat er nog een schilderij ophangsysteem volgt. Zo een als ik in Rotterdam ook had voor mijn ‘hall of fame‘. Jeroen heeft een prachtig zwartwit-portret van toen hij klein was met zijn vader en broer die hier zeker niet mag ontbreken. Door meer foto’s daar bij te voegen in zwartwit blijft het geheel rustig en toch heel persoonlijk. Ik gok dat er binnenkort nog wat foto-albums van zolder komen…

Ik kan niet wachten om te zien hoe het plafond blauwgrijs kleurt! Zodra het gerealiseerd is, volgt er een blog 😉