Afgelopen weekend werkten we de wanden en plafonds af van de bovenverdieping. Daarmee is de overloop, mijn creatieve kamer én de master bedroom klaar voor de stukadoor! Eind deze week komt de beste man en ik kan niet wachten om het resultaat te zien. Nu de slaapkamer al meer vorm heeft door de gipswanden, jeuken mijn handen om er mee aan de slag te gaan. Om het canvas in te kleuren en richten!

Natuurlijk stijlvol

De drie uitgangspunten van de look-and-feel van onze slaapkamer. Jeroen’s huidige slaapkamer is ook rustig en modern. De muren zijn wit, vloer lichtgrijs, raamdecoratie antraciet en een bedombouw in walnoot. Daarentegen was mijn slaapkamer in Rotterdam behoorlijk blauw en donker. Parelmoerkleurige vloerbedekking, diepblauwe muren, bruine velours gordijnen en zwartbruine meubels. Een tikkeltje anders zullen we maar zeggen…

Ondanks onze uiteenlopende slaapkamerstijlen, zijn we het eens geworden over de mix van materialen en kleuren voor de nieuwe slaapkamer. Een neutrale basis met “witte” muren, een rustiek eiken (pvc)vloer en glanzend olijfgroene gordijnen. We kozen voor buitenaf wonen in een natuurlijke omgeving. Die natuur halen we – waar mogelijk – naar binnen zodat het in elkaar overloopt.

Door olijfgroen te kiezen maken we het geheel meer luxe. De glans draagt uiteraard ook bij. Hieronder een glimp van de sfeer die we in gedachte hebben, oftewel: het moodboard van de slaapkamer!

Beelden via Pinterest

Zwartbruin om de hoek

De huidige slaapkamer was behoorlijk royaal en ooit, in een heel ver verleden, verdeeld in twee kamers. Dat hebben we deels teruggebracht door de ruimte te verdelen in slapen én kleden. Jup, die inloopkast wordt gerealiseerd. PAX van IKEA, want we zijn tenslotte zo gewoon gebleven, in de kleur zwartbruin. En straks bomvol de kleur van onze garderobe. Hoe we de ruimte verdeelde deelde ik in deze blog vol timmerwerk in de slaapkamer. Kortom, toch nog wat contrast in de kamer, alleen niet op het eerste oog!

Voorlopig houden we de muren onbewerkt na het stucen, aangezien de muren nog kunnen gaan werken. Zodra het mogelijk is wil ik ze natuurlijk wel gaan verven (dûh!) en de spierwitte kleur vervangen met White Wood van Vestingh uit de Neutrals collectie (de lichte kleur uit het moodboard). Deze witte kleur heeft groen en grijze pigmenten waardoor de muren minder kil ogen en beter aansluiten op de vloer en gordijnen.