Gisteren was de sleuteloverdracht van mijn appartement waar ik 9,5 jaar met plezier heb gewoond. Inmiddels ben ik helemaal gevestigd in het appartement van Jeroen in Den Bosch en wonen we samen in het paleiskwartier. Ik ga van een straatnaam met een adelijke titel naar een compleet paleis, dus ga er in ieder geval op vooruit 😉

Speaking of paleis, de gedachten voor ons droomhuis gaan ook gewoon door! We hebben straks een huis met meer dan 2 kamers waaronder een study — hoe luxe wil je het hebben! Daar moest natuurlijk ook een moodboard voor komen…

The Gentlemen’s Club

Een maandje geleden besloten we weer eens langs Loods 5 te gaan. Een winkel die ik al in geen tijden meer had bezocht, maar recent werd besproken door mijn schoonzus en zwager. Kortom; een leuk uitje tussen al het geregel door.

Eenmaal in de winkel konden we elkaars woonsmaak weer toetsen, die overigens heel dichtbij elkaar ligt zoals ik al in mijn vorige blog omschreef. En ondanks dat we voor inspiratie gingen, verlieten we de winkel met goods. Geurstokjes om precies te zijn. Van het eigen merk en ontzettend lekker! Echt een aanrader.

The Gentlemen’s Club‘ is een van de geuren en inspireerde me voor het moodboard van de study. Als je tegen mij had gezegd “Cedarwood” dan had ‘ie me toch minder geïnspireerd… Enfin, deze mannelijke geur, die ik ook nu weer opsnuif, en de passende titel inspireerde me voor het interieur van onze study.

Tailored Industrial

Als je het dan toch over een gentleman hebt, dan past Jon Hamm daarbij. De Mad Men acteur is het dragen van een maatpak gewend, daar kan je niet omheen. Waar je ook niet omheen kan is het dramatische decor van zijn foto voor Vanity Fair, waar ik de vergrijsde kleuren voor het palet uit pikte.

‘A room for creativity’

De gedempte kleuren komen uit het ‘a home for creativity’ kleurenpalet van Flexa. Greyed Green op de ene muur en het blauwe Indigo Depths voor de andere muur. Hier en daar een vleugje Autumn Gold voor warme gouden accenten die het geheel wat glans geeft. Dat goud komt ook terug in de fauteuil van velours, waar ik eerder over schreef.

Omdat een study niet zonder boeken kan (en Jeroen er een boel heeft), kent het moodboard ook een boekenkast in metaalgrijs. Het liefst natuurlijk tailored, oftewel; maatwerk want daardoor wordt elke meter benut en sluit het naadloos aan op de rest van de ruimte. Door de metaalgrijze kleur krijgt het industriële accenten die het geheel robuust maakt.

Ik zou het geweldig vinden om in deze ruimte ook mijn Fringe hanglamp (hing voorheen in mijn slaapkamer) mee te nemen, maar daar is Jeroen iets minder van gecharmeerd. Ik heb de ouderwetse look-and-feel altijd gewaardeerd, en daarbij is ‘ie ook donkergrijs en passend bij de Gentlemen vibe, maar we zullen zien.

Voor nu houd ik het even bij deze ideeën, ik kan niet wachten om volgend jaar het resultaat met je te delen!

© Fotografie credits header | Pinterest