As promised I hereby share my final design for the challenge. I designed my version of the ‘101 characters’ cupboard by Piet Hein Eek for Histor.  “Opposites meet in the bedroom. Rebellious dreams without any border and seas of time”, is the title and the character which is the result of combining the Perfect Finish colors of Histor. Crossing borders with blues and defining with white. Wanna see some magic? Place this cupboard in front of a ‘Criterium’ grey wall, and create the illusion that there are no legs 🙂 When there are no borders anything is possible …

[dropcap]E[/dropcap]arlier I shared my moodboard which was also posted on Vosgesparis, together with other creatives. Although it was hard to not only make sure the cupboard would fit in the rooms of my moodboard, I had to make sure this was my style. Minimal meets opposites. Hopefully I’m one of the winners who get the chance to realize their design during the workshop with Piet Hein Eek in Eindhoven!

Enjoy my design for the Piet Hein Eek for Histor challenge!

101Karakters_PietHeinEekfoto

Boven mijn design voor de Piet Hein Eek voor Histor wedstrijd. Mijn eigen 101 karakters kast – die ik al visualiseer in mijn slaapkamer. “Contrasten ontmoeten uitersten in de slaapkamer. Rebelse dromen zonder grens en zeeën van tijd.” Met de Perfect Finish kleuren Wit, Criterium Grijs en Doordrongen Blauw heb ik mijn eerder geposte moodboard een vorm gegeven. Zojuist heb ik het template met de afbeelding hierboven verzonden naar Histor, en ga ik hard duimen om uitgekozen te worden in de hoop mijn ontwerp te mogen realiseren tijdens de workshop van Piet Hein Eek in Eindhoven!

De rode draad in mijn design is juist tegendraads, rebels. Grenzen die zijn verdwenen waardoor alles mogelijk is. Plaats de kast voor een Histor Criterium grijze muur en de poten vervagen, waardoor je de illusie wekt dat het bovenstuk van de kast zweeft…

Duim je met me mee?