Op 1 maart opende Bolia haar derde store in Nederland. In 2015 mocht ik de opening bijwonen van de eerste store op de Utrechtsestraat in Amsterdam van dit toffe Deense merk. Helaas heb ik de store in Den Haag nog niet bezocht, maar woensdag was ik wel bij de opening van Bolia Utrecht! In een zijstraatje die ik nog niet kende, Oudkerkhofstraat, huist wederom een prachtige store van Bolia. Heel anders ingedeeld dan Amsterdam, maar met dezelfde signatuur – word ik blij van!

Via mijn Instagram Stories kon je al een beetje gluren, voor diegene die dat gemist heeft: je leest mijn bezoek in deze blog. Let’s go!

Inspirerende zithoekjes

Na een hartelijke begroeting met een flesje lemon tonic (even geen alcohol voor mij), laat ik me direct verrassen door de nieuwe collectie en… blauw! Yay! De winkel heeft wederom een prachtige verticale groen muur met de letters ‘Bolia • com’ en kastenwanden vol moois. Anders dan de Bolia store in Amsterdam, is dit prachtige pandje ingericht met zithoekjes. Mini woonkamers waar diverse producten samenkomen en voor een warm geheel zorgen. De kleuren op de muur zijn warm, van bordeaux tot een soort nude en taupe.

Opening-Bolia-Utrecht-blauw

Opening-Bolia-Utrecht-verlichting1

Opening-Bolia-Utrecht-taupeTrap

Scandinavisch design met een mannelijk randje

Waar Bolia me voorheen al mee charmeerde zie ik ook meteen terug in deze winkel: unisex. De ruimtes zijn voorzien van Scandinavisch design, maar niet met zo’n enorme vrouwelijk touch. De eethoek bij de trap bijvoorbeeld, heeft zelfs iets masculine door de combinatie van materialen en kleuren. Ik ben ook helemaal in de ban van de kleur op de trap: een vergrijsd groen *iets voor de woonkamer?* die de karakteristieke trap net dat beetje meer geeft. Op de wand spot ik ‘Honolulu’ behang van Graham & Brown, die goed matched met de kleur van de trap.

Opening-Bolia-Utrecht-verlichtingTrap

Stijlvol van kastje tot muur

Voor ik het einde van de winkel inloop, neem ik de trap naar boven. De print van het behang is op een ruststuk op de trap tot leven gekomen in een echte Areca palm, vergezeld met gedecoreerde ‘Strap’ planken. ‘Flachmann’ hanglampen verlichten de trap en de vervolgende hal waar het design team van Bolia staat uitgestald. Aan de overkant is de wand ingedeeld met de ‘Case’ opbergmodules. Aan het eind van de hal spot ik de ‘Cosima’ chaise longue, die Desiree van Vosgesparis in haar stand op IMM Cologne gebruikt had – gaaf! Een heerlijke cognac bruine ‘neerplof’ bank. Ook de verlichting en aankleding van de ruimtes hier zijn stijlvol.

Opening-Bolia-Utrecht-verlichtingTrap2

Opening-Bolia-Utrecht-rainVase

Ervaar de Bolia lifestyle

Terwijl ik mijn weg naar beneden vervolg spot ik enkele bekenden. Het is natuurlijk niet gek dat je op zo’n opening meer bloggers tegen het lijf loop. Ik ontmoet Yzette van SOYZ en Wendy van Beeldsteil die tevens de Storemanager is! Na een babbel ontmoet ik ook nog Desiree (Vosgesparis) en spot ik de founder van Bolia, die tevens DJ is en zorgt voor de lekkere mixtapes van Bolia. Het is een zintuigelijk spektakel in de store. Heerlijke drankjes en bites, goede muziek, inspirerende kleuren en producten.

Opening-Bolia-Utrecht-bites

Bolia verkoopt meer dan alleen producten; ze verkopen een lifestyle! Super om weer een ervaring rijker te zijn! Uiteraard ging ik niet met lege handen naar huis, naast het subtiel blauwe ‘Rain’ vaasje, ben ik theedoeken, een marmeren opbergdoosje en huisparfum ‘Milieu’ rijker van dit toffe merk.

Well done Carina Sandström for the styling of the store and good luck to Wendy with managing this amazing store!

Nieuwsgierig geworden? Beleef Bolia Utrecht zelf in de Oudkerkhofstraat 24.

PS: ik kan niet wachten op een Bolia Store in Rotterdam, dat snap je wel!

© Fotografie Johan Hazenbroek, label1114