Afgelopen zaterdag ging ein-de-lijk een nieuwe kleur op de muur. Nouja, nieuw is het niet want het is nog steeds een blauwe kleur, maar iets meer grijs dan voorheen. Ik heb mijn indigoblauwe woonkamermuur altijd mooi gevonden, alleen kleurde deze door mijn lichtinval en planten soms meer petrolblauw, dan blauw/blauw. Ik heb er zelfs nog even over nagedacht om de muur mosgroen te verven, maar ik blijf toch trouw aan blauw! En stiekem, heel stiekem gaf de Yippee Blue bij Jeroen het juiste duwtje om voor een iets meer vergrijsde blauw te gaan…

“Als het niet staat, gooien we er gewoon een nieuw kleurtje op!”

Kortom, na de koffie op zaterdag gingen we aan de slag en verfden de muur in minder dan 2 uur Denim Blauw. De meeste tijd zit in het afplakken en opruimen, wat ik tevens het minst leuke vindt aan verven.

Op vrijdag had ik de kleur al eventjes ‘proef’ op de muur gezet. Het leek alsof er een vogel op de muur had gekakt, maar het was voor het idee. En geloof me: ik vond het eng! De kleur kwam helemaal niet zo lekker uit als ik had gedacht, dus ik was best huiverig, maar we besloten toch gewoon te gaan verven onder het mom: als het niet staat, gooien we er gewoon een nieuw kleurtje op!

label1114-woonkamer-denim-blauw-ovsn
Here we go!

Twee kleuren voor de prijs van 1

Ik ben ontzettend blij met de nieuwe blauwe muur! De kleur is zachter dan het knalblauwe indigo. Toen ik zondag een foto maakte leek de kleur eigenlijk niet heel veel anders. Dat merkte ik destijds ook al bij Jeroen dat dichter bij het licht de kleur grijs oogde en bij weinig licht meer diepblauw. Beetje Duo Penotti met zijn ‘2 kleuren in een pottie’ (maar dan gelukkig geen bruin en wit!). Het zijn wat donkere foto’s maar je krijgt wel een indruk van de kleur. Als de lente zich iets meer laat zien, schiet ik zeker een paar nieuwe!

label1114-woonkamer-denim-blauw-09

“Heb je een foto van hoe het eerst was? Ik ben maar een leek he, blauw is blauw :P”

Voor diegene die zoals vriend Bram niet zo heel goed zijn in kleurverschillen: hier spot je de vorige kleur!

label1114-woonkamer-denim-blauw-05
Ook Mr. Buckle Head doet het goed voor de nieuwe muur! Man, wat ben ik blij met deze nieuwe lamp!

label1114-woonkamer-denim-blauw-01

Helaas was er zondagochtend te weinig zonlicht om ook het andere deel van de muur te fotograferen, maar goed: ik ga je zeker nog op Instagram spammen!

PS: het geinige is dat de kleur veel weg heeft van Blueberry Dream, die ik in de hal op de muur heb. Het verschil is echt minimaal, maar gelukkig zit er een kozijn tussen!

 

Fotografie © Johan Hazenbroek