Eens in de zoveel tijd (lees: wekelijks, misschien wel dagelijks) heb ik veranderdrang. Dan moet er iets veranderen in mijn omgeving, want van veranderingen word ik blij en van hele tijd hetzelfde word ik onrustig. Maar als je denkt alles te hebben voor je woonkamer, dan is het verdomd lastig om niet onnodig geld uit te gaan geven bij al die leuke interieurwinkels op loopafstand, zoals H&M Home of Søstrene Grene. Wat ik wel deed? Schuiven met meubels!

Ik verplaatste de alcoholische versnaperingen van mijn ‘bartafel’ naar mijn tv-meubel en schoof mijn bank terug naar de muur. Voorheen gebruikte ik mijn bank als roomdivider zodat ik mijn woonkamer en keuken meer kon scheiden, maar daar was ik een beetje klaar mee. Ik had een drang naar verandering en dan ga ik schuiven. Dat deed ik vroeger al, vast veel herkenbaarheid voor mijn ouders die dat mochten ervaren klokslag middennacht 😉

label1114-woonkamer-transformatie-oktober2

Het tripod bijzettafeltje met mijn drankaanbod maakte plaats voor de palmboomprint van Graham & Brown die ik scoorde op de vtwonen & design beurs. Zodoende kreeg ook mijn Zamioculcas extra ruimte om te groeien, gezien die toch in het wilde weg zich ‘voortplant’.

Creëer ruimte: verplaats de bank

Het grootste verschil in ruimte is toch het verplaatsen van mijn bank. Hier had extra hulp meer dan welkom geweest, maar aangezien ik het op een tijdstip deed waar mijn vrienden (gok ik) niet blij van worden, deed ik het met die twee linkerhanden van mezelf. Hij past perfect naast de lockerkast, die ik overigens niet alleen had kunnen verplaatsen! Als ik nu mijn woonkamer in wandel is er optisch zoveel meer ruimte.

label1114-woonkamer-transformatie-oktober3

De vorige situatie creëerde een apart hoekje en vond ik wel knus, maar soms heb je gewoon behoefte aan ruimte. De vorige situatie (zonder lockerkast) vind je overigens hier, mocht je willen vergelijken.

label1114-woonkamer-transformatie-oktober4

Het vervelende; nu ben ik weer aan denken over een fauteuil om het ‘af te maken’. Nouja.. vervelend.. een interieur is nooit klaar als je het mij vraagt!

© Fotografie Johan Hazenbroek, label1114