Na de oktober collectie die IKEA uitbracht in de wintermaanden, brengt IKEA nieuw Scandinavisch design naar Nederland in februari. IKEA heeft oog voor traditie en mode met de MÖLNDAL hanglamp en de FÖRTROLLA afzuigkap waarbij kant en Zweedse kledingdracht voor de details zorgen. Maar IKEA voegt meer toe aan de keuken met de FINTORP keukenrolhouder en de BOTKYRKA wandopbergers. En mijn persoonlijke favoriet de multifunctionele SOCKER. Geniet van deze sneak peak van de nieuwe producten bij IKEA in februari!

kvartar_hanglamp

Licht in lagen
De KVARTAR hanglamp brengt sfeer in je woning. Door de flexibele plastic lagen creëer je een speelse uitstraling. Normann Copenhagen bewees dit eerder met de Norm 12 ‘artisjok’ lamp. Voor sfeervolle schaduwen en diffuus licht is de KVARTAR je nieuwe favoriete hanglamp.

botkyrka_wandopbergers

Minimalistische wandopbergers
De BOTKYRKA wandopbergers doen het goed in iedere ruimte van het huis. Deze minimalistische en strakke stalen wandopbergers met een coating van poederlak laten al je spullen tot hun recht komen. In de keuken bijvoorbeeld voor je kommen en mokken, in je badkamer voor douche- en relaxproducten maar ook in de slaapkamer voor eenvoud naast je bed. BOTKYRKA wandopbergers zijn multi-inzetbaar en verkrijgbaar in wit, donkergrijs en geel.

fortrolla_afzuigkap

Oog voor traditie
Afzuigkappen zijn lang niet zo saai meer en met de FÖRTROLLA afzuigkap breng je Scandinavische traditie in je keuken. De bijzondere vorm is een echte blikvanger voor je keuken. Aan beide kanten van de afzuigkap is een traditionele Scandinavische afbeelding gestanst in de vorm van een bloem, die doet denken aan de Zweedse kledingdracht. Strak, stijlvol en onmisbaar in een keuken met Scandinavische stijl!

fintorp_keukenrolhouder

Functionele keukenhulp
IKEA denkt na over functionaliteit en dat bewijzen ze wederom met de FINTORP keukenrolhouder. Door een metalen ring toe te voegen aan de bovenkant kan je de keukenrolhouder eenvoudig ophangen aan een stang in je keuken en ruimte besparen. Waar de stylisten van IKEA ook goed in zijn is meerdere opties bedenken zoals deze originele manier van todo-lijstjes in de keuken met meerdere FINTORP keukenrolhouders.

molndal_hanglamp

Romantische verlichting
Naast de ietwat retro hanglamp KVARTAR, brengt IKEA ook romantiek met de MÖLNDAL hanglamp. Deze hanglamp zou Barbie op haar trouwdag niet misstaan door de kanten details. Denk aan de patronen op je muur die MÖLNDAL je geeft als je het licht aan doet…

socker_plantenstandaard

Eindeloos opbergen
IKEA voegt SOCKER toe aan haar collectie met oog op eindeloos opbergen. Deze eenvoudige en minimalistische hoekoplossing geeft je de mogelijkheid om specifiek op te bergen. Zet SOCKER in de keuken en berg je spatels en kookbenodigdheden op in de bakjes, of decoreer hier en daar met kruidenplanten. Of richt de plantenstandaard in op een speelse manier met planten op je balkon of in de tuin. Ben je kunstenaar dan ben je door het plaatje alleen al verkocht, want ook voor al je kwasten, verf en schilder instrumenten, biedt SOCKER je eindeloos veel mogelijkheden.

Persoonlijk is SOCKER mijn favoriet – ik zie eindeloze creatieve mogelijkheden. Ik geef SOCKER de rol als kamerscherm. Niet voor privacy maar voor een onderbreking in mijn woonkamer tussen keuken en zithoek, voorzien van een aantal favoriete hangplanten en wat gekke eye-catchers waar de visite geheid over begint tijdens een bezoek.

Kortom ben je fan van modern en Scandinavisch design, retro en traditie, bezoek IKEA in februari 2014 voor de nieuwe collectie!

Foto’s via