Nee, je bent niet kippig: dit zijn inderdaad kippenpoten. Kandelaars om precies te zijn. Vrijdag spotte ik ze bij TEDinterior en besloot ze direct in mijn winkelmandje te gooien nu staan ze lekker te shinen tussen mijn planten.

Het ging vrijdag behoorlijk rap! Lekker scrollend op Instagram spotte ik deze toffe kandelaren bij TEDinterior. Een vrij nieuwe webshop met een voor mij bekende eigenaresse. Dus toen ik vroeg of ik de kandelaren kon ophalen, liet ze me weten dat ze diezelfde avond in het centrum van Rotterdam was, kortom: ideaal! “De kandelaren staan pas net online” liet ze me weten. Ik was er als de kippen bij… We babbelden bij en ze overhandigde me deze geweldig set kandelaren.

Ik ben gek op een knipoog in het interieur! En deze messing kandelaars in de vorm van kippenpoten passen daar helemaal bij! Toen ik ze net uitpakte en neerzette, fantaseerde ik diverse bijzondere vogels erboven. Ze stonden namelijk eerst op mijn servieskast, maar dat was toch een beetje te hoog. Daardoor verloren ze juist die knipoog. Hoewel, ik heb er wel veel lol aan gehad 😉

Inmiddels staan ze tussen de Monstera en Alocasia Zebrina in. De grote zwarte kaarsen scoorde ik bij KEET Rotterdam, een geweldig leuke winkel bij mij om de hoek. Misschien dat ze ooit een voetstuk krijgen, dan komen ze nog meer tot hun recht. Al vind ik het nu ook al een plezier zo tussen de planten in. Vanaf de bank zie je slechts de kaarsen boven mijn gouden fauteuil uitkomen. Maar eenmaal vanuit een andere hoek zie je de messing klauwen.

“Benieuwd of ‘ie ook gouden eieren legt…”

Jeroen noemt me inmiddels ‘kitsch-koning’, gezien ik een handje vol bijzondere gouden woondecoratie heb. Uiteraard moest ik weer aan de slag met de styling van het tv-meubel. Zo besloot ik om mijn gouden singing bird uit de kast te halen en het porseleinen uiltje onder een stolp te plaatsen, een stap verwijderd van de kippenpoten. Zo is het weer helemaal nieuw met een paar kleine aanpassingen en natuurlijk met mijn nieuwe aanwinsten.

Ik wens jullie een kiplekkere nieuwe week!