Als er één lamp zijn opmars heeft gemaakt het afgelopen jaar is het de industrielamp. De No.19 Industrielamp is geïnspireerd op de populaire grote industrielampen, enkel uitgevoerd in een abstracte vorm waardoor deze lamp zich onderscheid. Door enkel het frame te tonen in de vorm van de bekende industrielamp, oogt deze lamp ruimer maar geeft het toch de karakteristieke en industriële look-and-feel. Jong talent Olaf Weller is de designer van de No.19 industrielamp en ontwierp deze voor Het Lichtlab – die veelal lichtontwerpen creëert met een simplistische vorm. De No.19 Industrielamp bestaat uit 15 onderdelen – al zou je er 19 verwachten 😉 – gesneden met een laserstraal uit MDF. Deze techniek geeft de lamp zijn karakteristieke zwarte randen. Een duurzaam proces want alle onderdelen komen uit slechts 1 MDF plaat. Ook worden er geen bevestigingsmiddelen of lijm gebruikt waardoor het frame van deze lamp ‘puur natuur’ is en aansluit bij de visie van Weller om producten te maken die mensenlevens verrijkt en de aarde zo min mogelijk verarmt.

[dropcap]D[/dropcap]oor de abstracte vorm van de lampenkap heeft ook de authentieke gloeilamp een prominente rol het ontwerp. Je kan het een ode aan Thomas Edison noemen. De No.19 Industrielamp is een bijzondere opvolging op de vintage koplamp hanglamp van Het Lichtlab, die zij in april 2013 introduceerde. Beide hanglampen zijn echte eye-catchers voor bijvoorbeeld boven de eettafel.

Kortom ben je op zoek zijn naar een unieke en open industriële lamp, dan is de No.19 Industrielamp van Olaf Weller de verlichting die je zoekt!

no19-Industrielamp-by-HetLichtlab-2

no19-Industrielamp-by-HetLichtlab-4

no19-Industrielamp-by-HetLichtlab-detail

no19-Industrielamp-by-HetLichtlab-6

no19-Industrielamp-by-HetLichtlab-OlafWeller

Je kan de lamp eenvoudig online bestellen via Retro-Designlampen.nl

Foto’s via