Gisteren was de lancering van de STOCKHOLM 2017 collectie van IKEA. De collectie werd gedeeld op een sfeervol ingerichte woonark aan de Vecht. Ik kon er helaas niet bij zijn, wel kon ik meegenieten met de Instagram Stories van menig interieurblogger 🙂 Gelukkig kon ik wel beeldmateriaal binnenharken om deze collectie alvast met je te kunnen delen!

IKEA-Stockholm-2017-1

STOCKHOLM 2017 collectie

De collectie oogt huiselijk en draait geheel om ontspanning; ‘slow living’. In Zweden hebben ze er zelfs een levensfilosofie van gemaakt, genaamd: ‘lagom’. Alles draait om de juiste balans tussen inspanning en ontspanning. Ik denk dat we daar stiekem allemaal wel behoefte aan hebben, ik wel in ieder geval! Zo vertelde de ‘researcher in life at home’ bij IKEA Zweden, Viktor Olivemark meer over het concept ‘slow living’ vanaf de comfortabele Stockholm sofa (een van mijn favorieten!) als volgt:

“Mensen willen thuis steeds meer tijd nemen voor alledaagse dingen. Een derde gelooft dat onthaasten dé manier is om de kwaliteit van leven te verbeteren. Daar kan een harmonisch, huiselijk interieur waarin je makkelijk tot rust komt aan bijdragen.”

IKEA-Stockholm-2017-5 IKEA-Stockholm-2017-4 IKEA-Stockholm-2017-3

Blauw!

Wat mij opvalt aan de STOCKHOLM 2017 collectie is de kleur blauw! Het is een kalmerende kleur en zoals je weet: mijn favoriet! Dus deze collectie spreekt mij bijzonder aan. Ook de duurzame materialen maken het een sfeervolle collectie. Ondanks dat rotan niet helemaal mijn ding is, past het helemaal bij deze ‘relax-collectie’. Ook de bankjes met rotanbewerking zijn heel rustiek.

IKEA-Stockholm-2017-6

De collectie is vanaf 1 april verkrijgbaar bij IKEA, kortom (ont)haast je naar de winkel!

© Fotografie IKEA