In zoveel opzichten! Niet alleen door de prachtige warme kleur op de muur, maar ook door het gouden uitzicht. En het daglicht, zeker rond het bekende ‘golden hour’. Dat is een van de redenen dat we deze kamer in goud dipte.

Tijdens het interieurontwerp hadden we al een gouden muur in gedachte, maar zou de andere blauw kleuren. Inmiddels kleurt ‘ie een tikkeltje beige. Een rustige warme tint, naast de uitgesproken gouden kleur. En ook de okergele gordijnen zijn een match. Met een neutraal behang – met een lichte structuur. Alles is in balans.

Een ruimte voor gouden gasten

Sinds enkele dagen slapen we weer in onze eigen slaapkamer. Joep is zindelijk, dus we kunnen meer afstand nemen. Het was overigens geen straf om deze gouden kamer voor gasten zelf te ervaren – deze kamer ademt meer luxe dan onze eigen slaapkamer 😀

Het eerste wat je ziet als je logeerkamer inloopt…


Het okergele dekbed hadden we al even op het oog, al was het nog afwachten of het zou passen bij de andere tinten. En dat doet het, gelukkig!

Ook in de ochtendzon doet deze kamer het goed

Als we later te oud zijn voor een trap, wordt het ook onze slaapkamer, daar ben ik zeker van. Maar tot die tijd blijft deze voor vrienden en familie. En natuurlijk voor onszelf, die vensterbank leent zich heel goed voor een magazine en een goede mok thee 😉

De gouden kleur op de muur is Warm Tan van Vestingh, de licht grijs/beige kleur is Steady Pebble van Flexa (kleurtrends 2021 #gekregen). De gordijnen zijn uit de vtwonen-collectie van Karwei en het behang (Zara) van Karwei. Beddengoed is van Essenza (we hadden al een groene variant in onze eigen slaapkamer) en de hanglampen bij het bed van Pantone.

PS: we zijn zo enthousiast over deze kleur dat we ‘m ook op een muur in de keuken hebben gezet!

Fotografie © Johan Hazenbroek