Twee maanden geleden werd onze keuken al onthuld. Door mijn moeder weliswaar, die nog enthousiaster dan wij werd bij het idee om de folie eraf te trekken. Dus zo gezegd zo gedaan: op 18 juli werd onze keuken officieel uitgepakt, vol enthousiasme uiteraard!

Helaas was de keuken daarmee nog niet af. Er miste nog enkele afwerkingen en een van de keukenkastjes had een foutje op het blad. Gelukkig werd er meteen een oplossing geregeld door de keukenboer, we moesten alleen even de planning en bouwvak afwachten. Functioneel was de keuken wel dus we konden onze camping tweepitter weer in de kast zetten!

Deze week werden de laatste hoekjes werden gemonteerd, de kastdeur vervangen en we lieten een andere kastdeur meteen verhangen zodat ‘ie rechts opent, in plaats van links (logischer). Om het geheel te vieren haalde ik een mooi veldboeket bij de plaatselijke bloemist (#supportyourlocals) als pronkstuk op het eiland. En Tony’s omdat het zo lekker “fotogeniek” is. Grapje natuurlijk; is gewoon lekker (Punt). 

Poseren is nog niet helemaal mijn ding, spontaan ben ik op mijn best. Ik blijf oefenen!

Zorgvuldig ontworpen keuken

Wat is het toch een heerlijke keuken! En van al onze gemakken voorzien. Met een eiland van 3 meter lang en 1.17 breed is het best een unit in huis, maar we hebben de ruimte. Bij het ontwerpen kozen we bewust voor extra centimeters omdat we die lengte al gewend waren in het appartement van Jeroen, maar ook omdat ‘ie daarmee een stuk de woon/leefruimte in steekt. De keuken staat in een soort nis. Door het keukeneiland uit te laten steken blijft er verbinding met het woongedeelte. 

Oja, en hier zie je de enige vrouw in ons huishouden: het meisje met de parel.

Alles voor de perfectionist 

De keukenwand is een traktatie voor onze innerlijke perfectionist (lees: autist). De handgrepen lieten we plaatsen in het midden van de kastjes. We lieten daarom ook de kastjes niet voorboren, zodat we zeker wisten dat ze tijdens montage goed geplaatst werden. Door alle grepen op een lijn te hebben ontstaat er rust en klopt het geheel.

We draaiden hier wel een beetje door overigens, want we hebben drie apparaten op een rij en kochten een stoomoven (heb nog geen gebruik gemaakt van de stoomfunctie overigens) zodat het allemaal visueel klopte met de strakke vormgeving. 

Thee uit de kraan en koffie uit de muur

De keuken heeft ook functies die we dagelijks gebruiken. Ik was best sceptisch bij het verkooppraatje van de Quooker als ik eerlijk ben. Ik had zoiets van “boeiend, we hebben een waterkoker”, maar inmiddels wil ik niet meer zonder. En dan te bedenken dat ik zelf in marketing werk en de trucjes aardig door heb. Ach ja, gemak dient de mens 🙂 

Ook zijn we blij met de koffie uit de muur (ben zowel een theeleut als koffieleut). Dit apparatuur heeft de vriendelijkheid van een barista en serveert de koffie met een nette ‘alstublieft’.

“Wat een heerlijk zacht blad!” 

Ook zijn we ontzettend blij met de marmerprint van het blad. Dat is altijd nog even afwachten natuurlijk want niet iedere print is hetzelfde en in dit geval hebben we geluk met rustige ‘aders’. We kozen voor een 6 cm dik blad van keramiek zodat je er hete pannen op kan zetten en makkelijk is in onderhoud. En het voelt heerlijk zacht! 

Nog een laatste trucje

Ons keukeneiland heeft een BORA. Nog zo’n sceptisch momentje, maar ik ben inmiddels fan. Het is alsof Hans Klok een trucje doet: de rook verdwijnt magisch in het blad tijdens het koken. En heel verantwoord: door het automatische standje werkt ‘ie niet continu keihard om te voorkomen dat de kamer vol rook staat. En past het filter gewoon in de vaatwasmachine.

Ik hoop nog veel mooie plaatjes van deze heerlijke keuken te blijven delen. We zijn er graag. Koken met vrienden of samen. Halen een sloot thee uit de kraan, proosten met koffie of gooien een pizza in de oven (doen we ook graag).

We kochten de keuken bij Altis keukens in Oss. Echt een aanrader als je in de omgeving woont. Goede communicatie, duidelijk advies en een breed aanbod aan keukens en apparatuur. Een dankbare tip van onze aannemer. De apparatuur is van Siemens en het messenblok van Joseph Joseph. De okergele theedoeken zijn van DDDDD (bewust gekocht omdat het matcht met het geel van het meisje met de parel). Het okergele porseleinen kopje is van vtwonen. 

Fotografie © Johan Hazenbroek