We hadden al een tijdje plannen om de overloop aan te pakken. Echter zijn we niet van de (vakantie)foto’s of bezitters van een artistieke poster-collectie en vonden we kleur wat moeilijk door de kleine ruimte. Gelukkig hebben we sinds afgelopen weekend dé oplossing! 

Vrije vogels

Sinds we hier wonen worden we gewekt, bezongen en vergezeld door vogels. Met thuiswerken krijgen we geregeld de vraag ‘waar de vogels vandaan komen…’. Nouja, bij ons dus! We wonen achteraf en de royale tuin vol bomen en struiken is flink in trek bij de vogels. We hebben een hulst vol mussen, alle vogelhuisjes zijn bezet en ook in de dakgoot wordt gebroed. Het gefladder en getjilp draagt bij aan een heus vakantiegevoel!

Hoewel ik geen vogelspotter ben, ken ik er (door mijn natuur-liefhebbende ouders) veel bij naam en heb ik zo mijn favorieten. Een van die favorieten is de Vlaamse gaai. Niet om zijn gedrag, maar vanwege de kleuren van zijn vleugels: blauw met zwart. Eigenlijk ben ik nog meer fan van zijn Amerikaanse neef de Blauwe Gaai (Blue Jay), die nog blauwer is, maar die hebben we niet in Nederland. Dus ik hou het bij zijn Vlaamse neef. Inmiddels zie ik ‘m hier en daar steeds meer opduiken, maar boven kunnen we er niet meer om heen…

“Amai! Het is een gaai!”


De kracht van behang

Jup, deze prachtige muur op onze overloop is behangen! Afgelopen weekend zette ik samen met mijn moeder de speelse print op de muur. Het waren wat lastige hoekjes, maar sinds het behangen van de badkamer, durfden we het aan. Ook toen kozen we een print van Photowall Sweden en inmiddels ‘hangt’ die er na een jaar hetzelfde bij als toen we het net op de muur gezet hadden. Het is natuurlijk altijd even wennen of een behangmerk doet wat ‘ie beloofd, maar in dit geval ben ik fan! Een ieder die de print in onze badkamer voor het eerst ziet, gelooft niet dat het banen behang zijn. Dat zie ik bij het behang van mijn thuiskantoor iets beter. 

Toen ik vorig jaar werd benaderd voor een samenwerking met deze creatieve partij stelde ik samen met Jeroen een lijst op met favorieten. We kozen toen het bloemstilleven in de badkamer, omdat het een statement is, en zeker geen muurbloem ;). In diezelfde lijst met favorieten stond ook deze groep gaaien met oog op de logeerkamer. Daar kozen we uiteindelijk een neutraal behang in contrast met de gouden muren. Dus toen afgelopen maand wederom de Zweden een samenwerking voorstelden, was de keuze relatief snel gemaakt: het werd Pattern Jay

Fladderend door een modern bos

Door de grafische laag van de print heeft de muur nu de juiste hoeveelheid kleur. De Vlaamse gaaien ogen natuurgetrouw en worden door de grafische lijnen toch allemaal net iets anders. Zo heeft een van de gaaien iets weg van een kanarie door een geel patroon en heeft een andere gaai een seventies vorm op zijn borst van blauw en oranje. Daardoor zijn ze allemaal een beetje uniek en vrolijken ze de overloop op!

We worden nu niet alleen wakker van zingende vogels, maar ook zichtbaar mét vogels… zonder daarvoor de gordijnen open te trekken 

Een before and after kunnen niet uitblijven natuurlijk! Niet helemaal gelijk, want ik had de palm al opgeruimd (was weer eens te enthousiast van start gegaan) Het doel is behaald: de ruimte oogt nog steeds luchtig en rustig én is opgevrolijkte door de print!

Vrolijk óók je muren op met korting!

Het voordeel van deze samenwerking is dat niet alleen ik hier ontzettend blij van wordt, maar ook jou als interieurenthousiast en volger / vriend korting cadeau mag doen! Profiteer tot 22 augustus 2021 van 25% korting met de code johanhazenbroekii25 op het wall art aanbod van Photowall Sweden. Ze hebben zo ontzettend veel designbehang en toffe posters!

Veel plezier!

Deze blog is een samenwerking met Photowall Sweden

Fotografie © Johan Hazenbroek