Het is bijna een jaar geleden dat we de slaapkamer ‘opleverden’. We slapen er inmiddels ruim een jaar en genieten er elke dag van. Om nog even te zwijgen over onze inloopkast. Van vloer tot wand: we realiseerden het allemaal samen met hulp van onze vaders. En het resultaat mag er zijn! 

Om onze verbouwing rond te krijgen hebben we de bovenverdieping (met uitzondering van loodgieterswerk) zelf aangepakt. Ik heb ontzettend veel geleerd, want hiervoor had ik niet eerder geïsoleerd, een vloer gelegd of een gipswand geplaatst… Die taken kan ik inmiddels aan mijn klus-cv toevoegen, de een wat liever dan de ander. En niet te vergeten: ‘de wand bekleden met laminaat’, als specialisatie.

Creatief met pvc

Een van de punten op de lijst met ideeën heeft bijzonder goed uitgepakt: de wand achter het bed. Ik heb een tijdje gezocht naar een passend hoofdeind, omdat we een vrij eenvoudig ledikant hebben, maar kwam er maar niet uit. Tot ik stuitte op houten wanden achter het bed. Een mooi contrast met de glad gestucte muren dacht ik zo! En zo ontstond het idee om de gekozen pvc laminaat vloer door te leggen op de muur. Op de muur te plakken, om precies te zijn. Het was een precisiewerkje, maar ik werd er ook wel heel zen van 🙂

De keuze voor pvc laminaat was vrij snel gemaakt. Het is eenvoudig te leggen, voelt warmer aan dan laminaat, is geluiddempend (handig in een wat ouder huis) en kon doorgelegd worden op de trap. Nu ik er zelf ervaring mee heb adviseer ik het ook regelmatig aan vrienden en klanten. Mijn schoonouders hebben het vorige week over hun inmiddels versleten parketvloer laten leggen! 

Zo zie je maar weer: met een beetje creativiteit maak je van iets alledaags iets bijzonder en luxe. Zelf aan de slag? Check dan zeker deze blog met de inspiratie en tekening.

Functionele doe-het-zelf roomdivider

Speaking of luxe: we zijn ontzettend blij met de inloopkast in onze slaapkamer. We hebben de royale bestaande slaapkamer verdeeld in twee ruimtes: slapen en omkleden. Zo maken we optimaal gebruik van de ruimte en voelt het intiem aan, maar lopen we elkaar ook niet in de weg.

We plaatsten niet zomaar een gipswandje. Samen met mijn schoonvader bedacht ik een functionele roomdivider om de tv in weg te werken. Ik was geen fan van het idee van een tv op de slaapkamer, maar door ‘m enigszins weg te werken kon ik ‘ermee leven’. Inmiddels maak ik er vaker gebruik van…Het wandje heeft flink wat moeite gekost, want het idee was leuk, maar de uitvoering; daar had ik geen ervaring in (en uitgedacht). Gelukkig staat ‘ie als een huis en is het een mooi element in de ruimte door het vergrijsd groen (Sikkens RIJKScollectie) die goed matcht met de rustiek eiken vloer. 

De vorige tv paste precies, helaas ging ‘ie stuk. Gelukkig werkt de kleinere ook prima

Luxueuze inloopkast

Voor de inrichting van de inloopkast kozen we IKEA. Zelfs onze aannemer tipte de Zweden. Jeroen en ik stelde ieder onze ‘kant’ samen, gebaseerd op onze garderobe. Daarbij hang ik het liefst al mijn shirts en truien uit. Vind ik fijn + ik heb geen vouw-skills…. Jeroen daarentegen vouwt graag alles weg, los van zijn pakken. Ondanks het de verschillende indeling oogt het totaal strak en netjes. Win-win!

Voor de chique touch heb ik een eetkamerstoel in roest velours bekleding neergezet, waar we kleding overheen kunnen draperen (lees: gooien). Ondanks dat de inloopkast de ruimte deelt met het slaapdeel, hebben we wel gezorgd voor separate verlichting. De inloopkast heeft een eigen schakelaar aan de zijkant van de roomdivider die de twee spots van de plafonnière aanzet – gericht op beide garderobes. En natuurlijk een grote spiegel voor het totaalplaatje.

Het zal je niet verbazen dat rechts (vanaf de chique stoel gezien) mijn garderobe hangt

Naast de groene muur, hebben we de rest rustig gehouden qua kleur. Wat dat betreft ben ik niet teveel afgeweken van het moodboard dat ik samenstelde voor de slaapkamer: “Natuurlijk Stijlvol”. Door de muren en plafond licht te houden, in een de grijs/beige kleur Steady Pebble (Flexa), oogt het geheel warm en luchtig. De licht gemêleerde gordijnen maken het helemaal af. 

Before & after 

En hier nog even een voor en na, want ik (heb daar een zwak voor) kan er wel over tikken, maar in dit geval spreekt een beeld meer.

Voor de oplettende kijker: we draaiden de indeling van de slaapkamer om. Funny fact: de vorige bewoonster had al gedacht dat we dat zouden doen 🙂

Trots kijk ik terug op de verbouwing en herbouw van deze kamer. En natuurlijk het resultaat! Op een likje verf en wat kitwerk is deze kamer zo goed als klaar. We slapen (en snurken) er in ieder geval héérlijk! 

Fotografie © Johan Hazenbroek

Deze blog is een samenwerking