Ze zijn al weer eventjes donker, maar een blog kon dan ook niet uitblijven over de nieuwe donkere kleur op de muur! Afgelopen weekend was het heerlijk weer, maar net iets te koud om in de tuin te werken. Kortom, tijd om die chique donkere woonkamer op de foto te zetten! Oja.. en we gooiden de indeling om!

Op advies van de stukadoor lieten we de muren even ‘leven’ voor we er een kleurtje op smeerde. Dit gezien de muren nog moeten werken en er nog scheuren konden ontstaan (check!). We volgden dit wijze advies op en vonden het ook wel een tijdje prima die lichtgrijze muren.

Zuiverwit plafond

De lichtgrijze stucmuren waren in een handomdraai wit! De schilder spoot het plafond en de schuine aangrenzende muren All White van Farrow & Ball waardoor de hele ruimte oplichtte! Ook de plinten zijn in dezelfde kleur meegepakt en werden vakkundig gekit en in de lak gezet. Evenals de lijsten om de kozijnen. We zijn ontzettend blij met deze lichte witte kleur waar we eerst nog even over twijfelden gezien we knusheid zochten. Maar… daar — mooi bruggetje — kozen we natuurlijk een donkere kleur voor!

Stijlvolle donkere muren

Als mooi contrast met het witte plafond kon een donkere kleur op de muur niet uitblijven. “Wordt het niet te donker?” was een van de veelvoorkomende vragen die we kregen van vrienden en familie. Gelukkig durven we als het gaat om kleur en wisten we dat het gezien de grootte van de ruimte en de hoge kozijnen met spierwitte vitrage echt niet te donker zou worden. Het zorgt juist ervoor dat andere elementen in de ruimte goed tot hun recht komen! De zwartblauwe kleur geeft de natuurlijke materialen in de ruimte een boost en zorgt voor een gevoel van luxe.

Om kleurdiepte te behouden, zijn de muren behandeld met een primer in dezelfde kleur. Tip van de schilder!

Lucky shot van chique Joep

Nieuwe indeling

Aanvullend werd er ook nog geschoven! Jeroen had al een tijdje het idee om de tv aan de muur tussen de twee pilaren te bevestigen. Dit betekende echter wel dat we dan op de bank met de rug naar de tuin zouden zitten. De tuin waar we aan wilde leven en daardoor destijds als idee van tafel was geveegd. Maar dat is het mooie van een jaar wonen en leven in een ruimte: je komt tot nieuwe inzichten. Series, films kijken en gamen doe je ’s avonds. Het moment dat de tuin verlicht is, maar niet dusdanig zichtbaar dat je alles ziet. Dus dan kan de bank prima zo staan.

Voordeel van deze opstelling is dat de zithoek meer connectie heeft met de keuken en de grote wand waar je blik op valt als je binnenkomt, niet ingericht is met een tv, maar met een mooi kunstwerk en zicht naar buiten via het kleine kozijn. Met een lege ruimte als canvas, gezien de ruimte leeggehaald moest worden voor het schilderwerk, konden we los.

Een heerlijk zithoekje tussen het groen met zicht op de tuin. Perfect voor een eerste slok koffie

Een ware woonkamer transformatie als je het mij vraagt! We zijn er ontzettend blij mee en voorlopig zijn we even klaar met grote klussen. Hier en daar wat ’touch-ups’ en het buitenschilderwerk. Maar binnen in de grote leefruimtes zijn we meer dan content!

Kleuren: All White & Black Blue van Farrow & Ball

Met dank aan Kremers Schilderwerken voor het vakwerk! We zijn blij dat we deze klus aan jullie hebben uitbesteed.

Fotografie © Johan Hazenbroek