Zo’n twee jaar geleden bezocht ik Design Icons voor het laatst. Ik ontdekte die dag dat vintage design wel degelijk iets voor mij is! Ik spotte pareltjes, zoals de ruige stoelen van Charlotte Perriand uit 1950(!), toffe gouden kandelaars en veel meubels die de inspiratie zijn voor het design van vandaag. Alle trends komen natuurlijk ergens vandaan!

Design Icons? Help me even…

Om het makkelijk te houden, heb ik de welbekende Eames-stoelen in de hoofdfoto van deze blog gebruikt. Deze echte designstoelen zijn tevens Icons van Charles & Eames Ray en je vindt ze onder andere in de collectie van Vitra. Van houten pootjes, tot metalen onderstel en er is zelfs een ‘Rocking Chair’ waarmee je kan wiegen. Eigenlijk haal ik altijd de Eames-stoelen aan als voorbeeld, maar een andere bekende is toch ook zeker de ‘Barcelona Chair’ uit 1929 van (Ludwig) Mies van der Rohe of de ‘Egg Chair’ van Arne Jacobsen uit 1958.

Design Icons Amsterdam

De jaargetallen klinken echt prehistorisch, maar het feit dat deze stoelen nog steeds vandaag de dag menig woonkamer sieren, maakt ze Design Icons.

Onbekend vintage design scoren

En dan zijn er nog een tal van Design Icons die wel degelijk icons zijn uit hun jaren, maar iet minder bekend. En dat maakt het juist leuk, want wie weet spot je zelf wel een pareltje bij een van de zestig professionele vintage designhandelaren! Zoals bijvoorbeeld een van deze kekke spiegeltjes hieronder. Eén ding is zeker: niet iedereen heeft zo’n spiegeltje aan de muur!

Design-icons-2018-03

Waar vind ik die ‘Design Icons’?

Je spot deze Design Icons en meer vintage in De Kromhouthal in Amsterdam. Ze zijn te bezichtigen in het weekend van 7 en 8 april en een entreekaartje kost 10 euro op zaterdag en 5 euro op zondag. Voor de liefhebbers zijn er ook previewkaartjes à 25 euro, waarmee je de exclusieve preview op zaterdag om 12.00 uur bij kan wonen en dus een van de eerste ‘kopers’ kan zijn.

Ik ga in ieder geval op zondag, gezellig met Jeroen en vrienden van hem die ook ontzettende designliefhebbers zijn! Wederom een leuk uitje op de agenda!

Oja.. meer informatie vind je op de website van Design Icons.