Vrijdag bewonderde ik het werk van kunstenaars bij Art Rotterdam, maar gisteren was ik de kunstenaar! Via Vakantieveilingen won ik wederom een avontuurlijk uitje! Ditmaal reisde ik af naar Apeldoorn om een workshop van Jack’s Art bij te volgen. Een fantastische ervaring met een flinke dosis prikkels, inspiratie, creativiteit, maar ook een flinke stap uit mijn comfort zone! Jack’s werk is te vergelijken met het grove werk van Herman van Brood. Kortom: graffiti, klodders verf en ongecontroleerde creaties. Nou daar stond ik dan… boven mijn blanke canvas.

JacksArt-Blank

Bij binnenkomst had ik de ruimte al bestudeerd. Eigen werk in diverse vormen: van kussens tot bloempotten tot meters verf, songteksten en een knalroze gesigneerde piano. Om 15.00 uur trapte Jack af met een introductie en een voorbeeld. En na flink geschrokken te zijn door uitspraken als “niet nadenken, gewoon doen”, “laat al je ideeën van onderweg vallen” en “denk niet na over welke kleuren het best in je interieur passen…” ging ik aan de slag. ‘Echt iets voor mij’ (denker, perfectionist en interieur stylist) dacht ik zo…

JacksArt-JackIntro

Misschien niet helemaal ‘volgens de regels’ maar ik ben erg blij met het resultaat! De blauwe ondergrond is misschien wat veilig, maar wel kleurrijker dan mijn eerste keus (zwart). Met vleugels starte ik om het gevoel van vrijheid symbolisch en simpel neer te zetten. Het valt niet mee om niet-niet in detail te gaan, te verven met een roller en contouren neer te zetten met een spuitbus. Toen ik eenmaal bezig was dacht ik aan lippen en ben ik op dat gevoel verder gegaan – en dat in het rood (!).

JacksArt-Result-JHArt

Ik raad een workshop bij Jack’s Art iedereen aan en nu ik het eenmaal ervaren heb, hoop ik volgende keer wat meer ‘los te laten’. Vriendin Stefanie is al meerdere keren geweest en waarschijnlijk gaan we binnenkort samen nog een keer. Houd Vakantieveilingen en Groupon in de gaten voor deals voor deze fantastische workshop!

Wat vind je van mijn kunstwerk? Zou je het in je huis hangen 😉

Sunday I attended a creative workshop at Jack’s Art. It was a huge trip out of my comfort zone because I had to get rid of my ‘thoughts, expectations and ideas’. All I had to do was listen to my feelings and just paint. Well believe me, that sounds quite simple but not to me! After an introduction with an example by Mr. Jack himself I had to start.

Maybe a bit safe to choose blue, but that way I know I would definitely give it a place in my home. Pink and neon green or not my thing! I felt more about freedom but to be loved and this is the result.. Do you like it?