“Verslaafd worden aan sporten? Kan me niet voorstellen!”. Ik heb het vaak genoeg geroepen, maar krabbel een beetje terug. Ik ben verslavingsgevoelig maar kon het me nooit voorstellen dat ik sporten daadwerkelijk leuk ging vinden – laat staan: verslaafd zou raken. Maar toen had ik crossfit nog niet ontdekt. Verslaafd durf ik me nog lang niet te noemen, maar ik snap wel waarom mensen verslaafd raken aan sporten. In deze lifestyle blog deel ik mijn persoonlijke ervaringen (over crossfit) en hoe het mij transformeerde (tot nu toe!).

Gezonde levensstijl: de basis

Voor ik startte met crossfit had ik mijn levensstijl al behoorlijk aangepast. Het was trial en error, maar dat is nou eenmaal hoe ik in elkaar zit. Ik kijk wat werkt voor mij, waar ik me goed bij voel en laat me graag uitdagen. Januari 2015 stopte ik met roken en over 6 dagen ben ik alweer een jaar gestopt. Die progressie is een drijfveer. Ook besloot ik om gezonder te gaan eten. Dat betekent wel dat ik soms meer dan 30 minuten aan het koken ben voor mezelf, maar dan weet ik in ieder geval wat ik er in mijn eten zit 😉

progressie-coffee-greensmoothie

Bewijsmateriaal voor motivatie

Ik heb de afgelopen tijd veel geprobeerd om te zorgen voor de gezonde basis. Maar ik blijf er wel bij dat een dagtaak op zich is. Ik ken mijn verleidingen en alles draait om balans en dat blijft iets waar ik dagelijks aan werk. Want ja, ik ben snel verleid als het gaat om zoet! Gelukkig heb ik foto’s van toen in combinatie met foto’s van nu, waardoor ik mezelf kan blijven herinneren niet in weer die oude ‘ik’ te worden. Omdat dit een persoonlijk blog is en ik ‘eigenheid’ voorop stel, deel ik één van mijn motivatiefoto’s 🙂

Het familiegevoel

Sinds juni 2015 sport ik bij Sixforty CrossFit Wildhearts waar ik iedere keer weer de uitdaging met mezelf aanga en werk aan een betere versie van mijzelf, samen met vele anderen. Het was een vriendin die me crossfit aanraadde. In de crossfit box zijn we een soort familie, we kennen elkaar bij naam en door de leuke events gaan we ook hechter met elkaar om. De afgelopen maanden is het aantal crosfitters aanzienlijk gegroeid, maar door de laagdrempeligheid blijft het een hechte groep fanatiekelingen.

sixfortycrossfitwildhearts-group-sinterklaas

Ondanks dat iedereen druk is met het behalen van persoonlijke doelen is men bereid om je te helpen. Dat voelt zo goed en die positieve energieke groep mensen maakt sporten zoveel meer aangenamer! Ik word daar persoonlijk heel blij en gedreven van! Positive vibes only!

Persoonlijke aandacht

Aan de work outs zit een max van 14 mensen, waardoor er nog overzicht is en iedereen genoeg ruimte heeft om de work out goed uit te voeren. Daarnaast heeft de trainer (Georgios Pagakis) oog voor iedereen, waardoor je techniek wordt bijgeschaafd en je oefeningen beter uitvoert. Ook zijn er Fundamentals waarbij je binnen 4 lessen de basis van crossfit onder de knie heb. Niet alleen komen de oefeningen ter sprake, ook wordt de lifestyle besproken waar voeding ook een onderdeel van is.

Fitter door nieuwe doelen

De Fundamentals speelden voor mij een grote rol. Zo liet Georgios weten dat iedereen eigenlijk wel 5km moet kunnen hardlopen. Een soort basis fitheid. Dat zette me zo aan het denken dat ik het testte en er achter kwam dat ik dat niet haalde – na 3 minuten lopen was ik bekaf. Ik riep de hulp in van de vriendin waar ik ook de Helweek mee deed en vroeg haar mij te helpen trainen voor dit nieuwe persoonlijke doel. De afgelopen maand heb ik progressie gemaakt en behaalde ik 5 januari ’16 het doel! 5km hardlopen zonder te stoppen – in mijn eentje. Trots. Doelen halen is voor mij verslavend.

5km-running-goal

Het moraal van dit verhaal

Ik kan hier nog uren over uitweiden, maar dat bewaar ik wel voor een volgende post! Verslavend aan sporten ben ik nog niet helemaal, maar ik ga wel die kant op. Voor de eenvoud heb ik even opgezocht wat het woord verslaving eigenlijk inhoudt:

Verslaving is een toestand waarin een persoon fysiek en/of mentaal van een gewoonte of stof afhankelijk is, zodanig dat hij/zij deze gewoonte of stof niet, of heel moeilijk los kan laten.“*

Crossfit werkt voor mij verslavend omdat SixForty Wildhearts een box is bomvol positieve vibes, fantastische gedreven mensen en het bijdraagt aan een betere versie van mezelf. Het is die persoonlijke groei = progressie = motivatie. Het maakt net dat ene stofje los bij me waardoor ik niet kan beloven dat een gezonde ‘verslaving’ uitblijft 🙂

PS: ik hoop dat ik me vanmiddag goed genoeg voel voor een uurtje gewichtheffen in deze fijne box! Maandag is alweer veel te lang geleden en ik voel me slap door die verkoudheid! Duim je mee 😉

Copyright headerfoto & Sinterklaasfoto Vivienne Magalie

*Wikipedia webdefinities