Daar is die dan: de nieuwe poef! “Het heeft even mogen duren” zei Jeroen, heel gevat. Begin februari schreef ik een blog over de zoektocht naar een stijlvolle hocker. Die zoektocht is onderweg tig keer aangepast naar diverse stoelen; want ik wilde toch wel dolgraag een soort loveseat met leuningen. Denkende dat dit toch wel weer aardig wat ruimte inneemt ging ik terug naar het hocker-idee en het is een poef geworden. Magisch, die gedachten van mij 😉

Jeroen had tussendoor al-lang een gele poef gescoord. Okergeel! Prachtige match met zijn gele keuken (die je hier ziet). Daar kon ik al van genieten als bijzettafel in Den Bosch, maar ook als voetenbankje. Dus toen begon ik toch ook wel erg geïnteresseerd te raken en eindigde ik met exact dezelfde poef, maar dan in warmgroen. En die staat sinds gisteren in mijn woonkamer!

Natuurlijk moest alles weer anders…

Het gevaar van een nieuw meubel in huis, blijft toch de drang om te schuiven. Voorheen dacht ik dat ik de poef gewoon naast de bank zou zetten. “Voor als ik ‘m nodig heb…”. Nou die vlieger ging natuurlijk niet op, want zoals ‘ie bij Jeroen staat is toch wel erg handig. Dus ik besloot een soort bijzettafel-dans te doen. Het groen van de poef zorgt voor een sjieke sfeer met het goud van het tien-euro-tafeltje. Het geeft iets luxe / boudoir mee – wat ik ontzettend waardeer! Maar gezien dit tafeltje weinig ruimte over heeft voor glazen, heb ik ook de bijzettafel met Mangrovetakken laten staan.

Nieuwe-Poef-0818-02

“Natuurlijk kan ik de poef altijd opzij schuiven voor extra zitruimte met visite. Wel zo gezellig!”

Nieuwe-Poef-0818-06

De grote zwarte schaal is van IKEA en perfecte grootte om de poef naast voetenbankje, ook als bijzettafel te gebruiken. Voorheen diende deze als fruitschaal – dus ik moet nog even een andere plek vinden voor mijn appels en bananen 😉

Nieuwe-Poef-0818-01

Het betonnen bijzettafeltje plaatste ik op de plek waar mijn Monstera’s stonden. Het tafeltje heeft net ruimte voor een boek en een kaars, maar dat is zat voor het leeshoekje! De Monstera’s kregen een nieuwe plek waardoor de woonkamer ook meteen ruimer oogt.
Win-win!

Nieuwe-Poef-0818-05

Nieuwe-Poef-0818-09

Deze Monstera adopteerde ik trouwens van vriendin Marloes. Die zich geen raad wist met deze fijne plant. Maar dat geeft niet, in opvanghuis ‘Johan’ komt ‘ie helemaal goed terecht 🙂

Meer ruimte voor moois

Zo zie je maar weer dat een nieuw meubelstuk niet altijd ruimte inneemt, maar ook ruimte kan creëren! Ik ben in ieder geval ontzettend blij met deze nieuwe poef. Aaibaar velours, heerlijk aan je blote voeten bij luie momenten, ruimte voor vrienden en natuurlijk voor drinken en snacks.

Nieuwe-Poef-0818-07

 

PS: mochten Jeroen en ik ooit gaan samenwonen zitten we wel met een symmetrisch probleempje, want twee dezelfde poefen zijn tof – mits in dezelfde kleur. Maar goed, zover is het nog niet. Tot die tijd blijf ik gewoon genieten van beide poefen in twee verschillende huizen!

 

Fotografie © Johan Hazenbroek