IKEA focust haar laatste catalogus op de badkamer en slaapkamer. De kamers waar je ochtendrituelen en avondrituelen elkaar kruisen. De catalogus krijgt meer leven online, waar de catalogus wordt ondersteund door filmpjes van deze rituelen en interacties met enkele nieuwe producten van IKEA. Jaarlijks bezoekt IKEA duizenden woningen over de hele wereld om te zien hoe mensen wonen en dinsdag hebben ze daar een compleet nieuwe wending aan gegeven. IKEA zoekt namelijk een nieuwe interieurontwerper via Pinterest! Het is de bedoeling dat je met de IKEA inspiratieborden jouw bord creëert met je favoriete bad- en slaapkamer pins. Het meest inspirerende bord wordt tot leven gebracht in de showroom van IKEA Amsterdam. Een super kans die ik niet voorbij laat gaan…

Het afgelopen jaar heb ik veel tijd besteed aan mijn slaapkamer die door de nieuwe kleur voor mij nu een oase van rust is. Bijna alle meubelen in mijn slaapkamer zijn van IKEA! Ik geniet al jaren van mijn MALM bed, bijzettafel en van mijn PAX kledingkast – waar ik alle kanten mee uit kan. Maar mijn badkamer is nog een ondergeschoven kindje waar veel handige meubelen van IKEA zeker niet zullen misstaan. Mijn badkamer grenst direct aan mijn slaapkamer, maar de consistentie en ‘flow’ ontbreekt nog. Kortom ik ga de #IKEAcatalogus uitdaging aan en hoop dat ik met mijn bord de gelukkige ben om deze te realiseren met de talentvolle interieurontwerpers van IKEA!

Hieronder een kleine indruk van de sfeer die ik zoek voor de verbinding tussen deze twee favoriete kamers, waar de een zorgt voor een schoon begin van de dag en de ander voor opladen en dromen.

IKEAcatalogus-1114-contest-mood

1 | 2

IKEAcatalogus-1114-contest-colors

IKEAcatalogus-1114-contest-colorsBed

Mijn favoriete IKEA bad- en slaapkamer concept
Qua kleuren twijfel ik nog een beetje tussen het donkere en lichte blauw aangezien ik wel de huidige blauwe kleur op mijn muren wil behouden. Wellicht het bovenste kleuren schema voor de badkamer en de onderste voor de slaapkamer, waar nu al een groot deel van de kleuren gevestigd zijn. Voor de meubelen heb ik de NORNÄS-collectie op het oog, door het massieve hout en industriële structuur. Ook omdat het mogelijk is om deze te personaliseren met verf op het massieve grenen oppervlak. Om de kamers te verbinden wil ik aan beide kanten van de muur, tussen slaap- en badkamer, de plantenstandaard uit de PS 2014 collectie zetten. Voorzien van o.a. (vet)planten.

Voor een klein begin kan je mijn IKEAcatalogus bord checken op Pinterest 🙂

Ook meedoen? Dat kan!

[ 1 ] Maak een bord aan met #IKEAcatalogus + jouw specifieke titel
[ 2 ] Pin zoveel mogelijk afbeeldingen uit het bord van IKEA IKEA zoekt interieurontwerper, of een van de andere inspirerende borden van IKEA en sfeerbeelden uit misschien wel je eigen borden collectie – kortom alles voor jouw favoriete bad- en slaapkamer.
[ 3 ] Gebruik de hashtag #IKEAcatalogus zodat IKEA ook jouw bord kan vinden!

De winnaar met het meest inspirerende bord wordt uitgenodigd om zijn of haar Pinterest bord tot leven te brengen bij IKEA Amsterdam met. Daarnaast ontvang je een cadeaubon van €2.500,–!

Meedoen kan tot 12 september 2014.

Photos via IKEA.com