Gek op planten! Mijn Rotterdamse appartement telt diverse soorten kamerplanten die ik mijn groene familie noem. Toen ik eenmaal aanmeldde voor Urban Jungle Bloggers werd mijn liefde voor planten alleen maar meer. Ik word heel blij van de groei van planten, nieuwe stekjes en hoe ze sfeervol bijdragen aan mijn leefbare interieur. Ik durf ook echt wel aan te geven dat het om een gezonde verslaving gaat.

Inmiddels deel ik meerdere blogs over mijn planten en krijg ik leuke reacties van plantenfans. Via Instagram kreeg ik zelfs de vraag voor een stekje van mijn Chinese Lantarenplantje. Maar, ik krijg ook vragen waar ik sommige planten vandaan heb en dat bracht me op het idee om een lijstje aan te maken met hotspots voor planten. Ik trap af met hotspots uit mijn eigen stad: Rotterdam.

Mijn 5 favoriete planten hotspots in Rotterdam

 

KEET

Het stoere KEET zit op zo’n 5 minuutjes loopafstand dus ik kijk geregeld binnen bij deze leuke store! Het assortiment van KEET wisselt namelijk continue. KEET biedt webshops een offline verkoopplatform. Een soort pop-up formule. KEET daarentegen is wel gewoon blijvend, gelukkig! Ondanks dat het assortiment wisselend is, blijft Dilst – bijzondere vazen voor bijvoorbeeld je airplants – een blijvertje.

Ik ben enorm gecharmeerd van KEET en haar altijd enthousiaste personeel en schreef eerder een blog over deze hotspot!
» Lees mijn blog over KEET ROTTERDAM

KEET Rotterdam
Oppert 2A (straat achter de Meent)
www.keetrotterdam.nl


Franc Nissen

Voorheen mijn winkel voor bloemen, maar ook mijn directe plantenzaak om de hoek. Franc heeft altijd een bont assortiment aan bloemen en bloempotten. Ook voor balkonplanten en potgrond kan je hier terecht. Achterin de winkel zijn de kamerplanten te vinden en een diversiteit aan hangplanten. Sfeervol, want je kan hier ook terecht voor high tea. Niks leukers dan lekker smikkelen tussen planten als je het mij vraagt! Ik kocht er onder andere mijn Ficus Lyrata.

Franc Nissen
Goudsesingel 334A
www.franc-nissen.nl


STEK de stadstuinwinkel

STEK is een soort klein tuincentrum. Naast kamerplanten – van cactus tot palm – hebben zij ook een tuin waar zij buitenplanten ‘stekken’. De naam ‘STEK’ doen zij eer aan met de diverse stekjes van planten die je ook ziet als je de trap naar boven volgt. De balustrade vol met hangplanten, tafeltjes met kleine en grote kamerplanten en diverse soorten cactussen. Maar naast al dat groen verkopen zij ook boeken (zoals het Urban Jungle Bloggers boek), diverse potten en verzorging voor je planten.

STEK de stadstuinwinkel
Nieuwe Binnenweg 195b
www.stekrotterdam.nl


Een bloemetje op tafel

Mijn laatste ontdekking is ‘Een bloemetje op tafel’, een winkel die meer dan alleen bloemen heeft. Ze zitten er inmiddels iets meer dan een jaartje en ik hoop dat ze er nog vele jaren mogen zitten! Ik was meteen gecharmeerd van de ruwe inrichting van de winkel waardoor alle aandacht voor de bloemen en planten is. Ik kocht er een Monstera voor mezelf en een Pilea (pannenkoekplant) voor een vriendin. Maar zag ook prachtige Aloë Vera, cactussen en meer groen waarvan ik de naam (nog) niet weet 🙂

Een bloemetje op tafel
Nieuwe Binnenweg 98
www.eenbloemetjeoptafel.nl


Dille & Kamille

Voorheen kwam ik niet vaak bij de Dille & Kamille, maar ik liep er laatst eens naar binnen nadat een vriendin liet weten dat ze daar haar Monstera had gekocht. Eenmaal binnen is het gevaarlijk want: er zijn heel veel mooie dingen! Ik kocht er mijn flinke Scindapsus Pictus Trebie, maar ze hebben er ook mini’s. Ze hebben tevens een hele reeks stekkies op bijzonder leuke manieren gedisplayd! Ook heel fijn: de Dille & Kamille ruikt altijd zo goed, waardoor je er toch extra lang blijft hangen én… ze hebben ontzettend veel mooie dingen voor in de keuken en voor op tafel. Ik kon niet uitsluiten twee kleine blauwe schaaltjes van keramiek te kopen naast mijn ‘Trebie’.

Dille & Kamille 
Korte Hoogstraat 22
www.dille-kamille.nl

Heb je zelf nog een favoriete plantenwinkel die er niet bij staat; laat het me weten!