Mijn vrijdag begon met een plons gevolgd door een hal vol met planten! Enkele maanden geleden adviseerde ik vriendin Marloes voor haar interieur en daar mochten planten niet aan ontbreken. Dus we reden naar de Plantenhal in Rhoon om voor een klein prijsje planten in te slaan. Je leest het goed: klein prijsje. De Plantenhal doet niet aan inspireren, die een wisselend aanbod aan planten tegen een scherpe prijs en daar worden plantenliefhebbers ontzettend blij van!

Planten voor een leuk prijsje

Marloes ging naar huis met een Calathea, 4 kleine Sanseveria’s, Lavendel en diverse planten voor buiten en wat potjes om al het groen in te zetten! Helemaal geslaagd. In mijn blog van 23 juli kan je al een beetje binnengluren in het nieuwe interieur van Marloes. Er volgt nog een volledige binnenkijker; ik beloof het! Natuurlijk ging ik ook met planten naar huis: dûh! Ik kocht enkele Spaanse Margrietjes voor op het balkon, een paarse balkonplant waar ik de naam van ben vergeten en ook een Calathea. Een Calathea Rufibarba Wavestar om precies te zijn!

#plantenselfie

En met die nieuwe Calathea – Tea II voor intimi – ging ik op de foto. Een selfie lukte niet zo goed, dus ik vroeg Jeroen een paar kiekjes te maken. Dat is, zoals je hieronder ziet, helemaal gelukt!

Iets meer dan een jaar geleden schoot ik ook een plantenportret voor het thema van Urban Jungle Bloggers. Wat is het toch heerlijk om af en toe terug te kijken. Check zeker mijn plantenportret van vorig jaar hier, die ik met de zelfontspanner schoot! Leuk om te zien hoe mijn Monstera en Scindapsus zijn gegroeid!

We hebben onze overwinningen gevierd met een heerlijke lunch bij Flower Burger, waar ik voor de oplettende lezer, vorige week ook al smikkelde! Dit keer ging ik voor de echte Flower Burger, die overigens een zwart broodje heeft! Marloes at een roze burger weg, die ook goed smaakte. Nu hoef ik slechts nog 1 stempel voor een gratis burger: jum!

Canarino’s drinken bij de Gele Kanarie

En na een dagje voldaan shoppen belandde ik, na een knipbeurt, met twee andere vriendinnen op het terras van de Gele Kanarie (check ook zeker even de site, want daar word je blij van!). Dat klinkt heel Sesamstraat, maar dat is het niet. Het is een leuke hippe nieuwe tent in Rotterdam. Eentje die ik vaker een bezoek ga brengen.

De Gele Kanarie is overigens ook een biertje. Zelf drink ik geen bier, maar gelukkig hebben ze veel meer moois op de kaart. Zoals de Canarino. Een limoncello met tonic. Errrug lekker! En het favorietje van de middag/ avond. En zo gingen we al proostend het weekend in. Daar zijn dan weer geen foto’s van, nouja: geen scherpe dus die bespaar ik je. En met deze vrolijke noot eindig ik dit weekendverslag. Natuurlijk had ik ook nog een zaterdag en een zondag, maar die heb ik heel rustig doorgebracht met Jeroen. Heerlijk!

Proost op een nieuwe week kanjers!