Kunst of prints aan de muur vind ik erg lastig! Ik ben juist aan het minimaliseren in decoratie, maar merk dat ik de muur achter de bank toch nog erg leeg vind. En dat ondanks de denim blauwe kleur die ik er in maart met Jeroen op zette. Ik ben niet vies van een beetje kleur en als ik terugkijk naar mijn interieur voor ik begon met bloggen, dan heb ik echt mega stappen gemaakt qua kleur!

Geen persoonlijke foto’s in huis

Plaatjes in mijn interieur daarentegen: minimaal! Ik heb in mijn gehele huis geen persoonlijke foto’s. In ieder geval, geen portretten van familieleden of van avondjes stappen met vrienden. Ik vind mezelf totaal niet fotogeniek. Ik heb inmiddels wel een foto die ik in New York maakte ingelijst aan de muur hangen in mijn slaapkamer, maar daar blijft het eigenlijk bij!

Super stom als je bedenkt dat ik een minor fotografie aan de Willem de Kooning Academie heb gedaan en echt prima foto’s schiet!

Liefde voor visuele traktaties

Met mijn design-genen en liefde voor visuele traktaties, kan ik niet ontkennen dat ik heel blij wordt van beeld. I LOVE PICTURES! Gekke prints voor op kussens, shirts, kunstwerken in musea of fotoboeken van Taschen. Ik kocht laatst een, voor mij, ontzettend gedurfde trui vol prints van Keith Haring en schrik er af en toe nog van als ik mijn kledingkast open… Maar ik ben dan ook gek op gedurfde keuzes!

Een thema kiezen…

Het is duidelijk: ik wil beeld aan de muur. Toffe prints, lekker uitgesproken als het kan en een beetje kleurrijk. Toen ik begin dit jaar mocht binnenkijken bij Britt werd ik blij van de posters die zij had uitgekozen voor haar muur. Een botanisch thema met een niet te druk kleurenpallet. Dat is iets voor mij! Ik zal je geheugen even opfrissen met onderstaande foto:

binnenkijken-bij-britt-03Volledige binnenkijker zie je hier!

Toen bedacht ik dat zo’n thema ook voor mij zou werken. Natuurlijk ben ik gek op planten, maar in mijn hal hangen al prints van planten en het hoeft geen overkill te worden 😉 Kortom het moest iets anders worden en afgelopen maandag had ik het opeens: bananen!

Let’s go bananas!

Heel lang geleden had ik nog het soepblik van Andy Warhol aan mijn muur hangen. En als je een beetje een kunstkenner of pop-art-fan ben, dan weet je dat meneer Warhol ook een beroemde banaan maakte. Een doodgewone gele banaan. Het verraste me! Ook schreef ik eerder een blog over de ‘peeled banana’ lamp van Studio Job voor Seletti (kijken waard!). En bedenk ik me zojuist dat ik ooit bananen-behang deelde met enkele andere leuke woonobjecten in de vorm van een banaan.

Tijdens mijn trip in Boedapest scoorde ik een blauw shirt met een banaan en ook heb ik knalroze(!) sokken met een bananenprint. Met mijn huidige eetschema is de banaan inmiddels een vast ingrediënt in mijn voeding en heel stiekem vind ik de ‘ondeugende’ factor van de banaan ook erg leuk! Kortom: ik ga voor bananenprints!

label1114-poster-inspiratie

Ik heb tot nu toe alle prints verzameld die ik kon vinden met bananen en ook echt mooi vind! Er zit een vreemde vogel tussen, maar goed die print heb ik inmiddels al maanden als achtergrond op mijn telefoon en vind ik ook typerend voor mezelf en mijn vriendenkring 😉

De moeilijkste stap

Nu volgt nog het lastige deel: keuzes maken. O en natuurlijk de juiste verhouding van de lijsten kiezen. Gelukkig kan ik daarvoor Pinterest afstruinen!

Ik hoop jullie snel van een nieuwe update te kunnen voorzien!

 

PS: alle credits voor de prints gaan naar de juiste kunstenaar! Om het zo netjes mogelijk te houden volgt hieronder een rijtje met de naam van de print en de link naar de juiste shop.

Bananas (linksboven) –  Big Banana Pop (zwarte banaan, met de klok mee) – Black Banana Poster (gespiegelde zwarte banaan) – B-A-N-A-N-A-S 2 (roze print) – Your Best Friends Forget You Get Old (collage met wijnglas) – Banana Split (partjes banaan) – Bananas (bananenprint) – Fruit Stand Banana (pin-up banaan) – Banana Juice (roze illustratie)

Deze blog is helaas niet gesponsord 😉