Vorige week ging mijn keukenproject dan eindelijk van start. Ik appte mijn beste vriend om hem op de hoogte te stellen van de volgende klus in mijn huis en hij antwoordde: “Je gaat je kastjes van je keuken er af slopen, maar je hebt nog niks nieuws?” inderdaad… ik had nog niks nieuws. Wel had ik enkele ideeën maar nog niks concreets. En dat past eigenlijk niet bij me, maar ondanks dat heb ik nu wel een blank ‘canvas’ en genoeg ruimte om de juiste opstelling te vinden!

Voor de sloopklus schoten mijn ouders te hulp. Wel zo handig want het ging niet zonder slag of stoot en zoiets kan je niet alleen. Dat was al met al gezellig en leerzaam. Ik had enkel gehoopt dat de koof boven de keuken nog bleef zitten, maar die kwam mee met het hoekkastje waar ik niet op gerekend had. Balen! Om je een kleine impressie te geven, het geheel ziet er nu als volgt uit:

keuken-before

Zoals je ziet is mijn keuken een puinhoop. Vier enorm handige stopcontacten tegen het plafond en een flink gat van de afzuigkap. Een gipswand waar verf vanaf bladdert, oftewel: wat voor wand gaat het worden? 

Keukenwand inspiratie

“Wat zit er achter de keukenkastjes?”, de veel gestelde vraag. Een gipswand. Simpelweg een wandje waar ik nog niet zo bekend mee ben. Wel weet ik dat die kastjes eraan hebben kunnen hangen, dus planken moeten ook voldoen. Maar die achterwand was nog wel even een dingetje. Verven was geen optie want dat had ik al met lichtblauw van de woonkamermuur geprobeerd en dat bladderde er al behoorlijk af.

Moderne speelse tegels

keukenwand-mini-tegeltjes-stylizimo

© Stylizimo

Egaliseren is niet echt de moeite en persoonlijk vind ik tegeltjes een lastig karwei door mijn gebrek aan geduld. Dat neemt niet weg dat ik tegels prachtig vind! Zeker deze bijna mozaïek-achtige tegels die semi-speels ogen!

Landelijk en industriële betonverf

keukenwand-homesweethome

© Home Sweet Home

De betonlook heeft een enorme voorkeur omdat ik mijn woonkamer meer stoere industriële accenten wil meegeven. Maar… het gaat om een gipswand dus dan rest de vraag of die bestand is tegen het koken en het opspattende water bij de wasbak?

Grafisch met trendy marmer

keukenwand-cmstudio

© C+M Studio

Of wat dacht je van de bekende marmerlook? Grafische hexagon tegeltjes met een marmeren print. Grafisch strak en speels door de wisselende marmervlakken. Ook ben ik fan van de zwarte kraan en de styling – maar dat even terzijde!

Dé keuzen voor mijn keuken

Tijdens mijn zoektocht naar de juiste wandafwerking dacht ik te kunnen slagen met kunststof wandpanelen, maar dat bleek toch niet zo ‘realistisch’ te zijn zoals het plaatje… Inderdaad, in al mijn enthousiasme dacht ik klaar te zijn, maar helaas. Gelukkig vond ik op na wat ‘surfen’ een outlet in badkamer- en keukentegels. Je leest het goed: outlet, want ik wil deze keuken transformeren met een laag budget!

Mijn keuze is gemaakt: ik heb deze fantastisch toffe beton-look wandtegels gescoord! Ik kan niet wachten om ze gerealiseerd te zien!

Tegels voor de “nieuwe” keuken ✔️

A photo posted by Johan [ label1114 ] (@label1114) on