Voor keukenkastdeurtjes naar je eigen smaak heb je diverse opties. Als linkshandige klusser koos ik voor de luie aanpak en vroeg een offerte op bij de keukenfabrikant. Hieruit concludeerde dat ik net zo goed een nieuwe keuken kon kopen ipv enkel nieuwe keukenkastdeurtjes; belachelijk! Helaas passen de keukenkastdeurtjes van Ikea niet, anders was ik nu al klaar! En ook professioneel laten spuiten is geen optie en kost al gauw €900. Oftewel, ik moet een andere aanpak kiezen.

Gelukkig liet vriendin en stylist Stefanie weten dat ik ook zelf de deurtjes kan lakken, zolang ik het maar goed schoonmaak en opschuur. Kortom, dat word het plan voor de kastdeurtjes aan de onderkant van de keuken. Daarvoor ga ik eerst eens experimenteren op een bovenkastdeurtje die ik nog in mijn opslag heb staan (voor ik alles verkloot).

De nieuwe kleur van de keuken

En dan rest natuurlijk nog de kleur van de keuken. De huidige kleur kan omschreven worden als vanille of creme. Een kleur die ik nooit uit vrije wil zou kiezen voor mijn keuken. Persoonlijk ben ik fan van kleur en heeft mijn huis al aardig wat kleur bekend dan toen ik voor het eerst met kleurstalen aan de slag ging. Mijn kozijnen en deuren in huis zijn Industrial Grey, mijn hal Blueberry Dream en mijn woonkamermuren Indigo blauw. Oftewel een kleurenpalet van blauwen en grijzen. Een logische keuze is dan ook mijn keuken grijs te verven, waardoor deze prachtig bij het geheel past en het ook rustig blijft in overgangen.

Top 3 kleuren voor de keuken

kleuren-keuken

Mijn voorkeur: Beton uit de Strak collectie van Flexa. Het matched met mijn huidige kleuren uit de woonkamer waardoor er eenheid ontstaat. 

Schoolbordverf in de keuken

Tijdens mijn vakantie spotte ik wel een heel toffe muur in een café, een muur vol krijttekeningen met voedselgrapjes en gedetailleerde gerechten en keukengerei. Een super leuk idee dacht ik zo en aangezien ik van tekenen houdt; typisch mij! Waar de strook met schoolbordverf precies komt weet ik nog niet, maar het lijkt me een stuk vol inspiratie met grapjes voor eters en natuurlijk een dagelijkse glimlach 🙂

Krijtbordsticker-kamer26

© Kamer26

Dit is trouwens geen schoolbordverf, maar een krijtbordsticker. Goed om in het achterhoofd te houden als verven geen optie is!

vtwonen

© vtwonen

Deze muur is wat te druk voor me, maar ik ben wel weg van het idee. Leuke quotes, diverse typografie en toch wel een grafisch hoogstandje alles bij elkaar!

receptuur

© Talophikhala

Subtiel en sfeervol. Een mooie plek voor je meest favoriete recept die je ongetwijfeld zonder enige moeite kan opdreunen, maar toch ook graag deelt met je visite. (Zoals de overheerlijke wentelteefjes die vriendin Marjolein dit weekend op tafel toverde!!)

illustraties

© Architecture art designs

Dit idee is mijn meest favoriete. Ik denk uiteindelijk dat een combinatie lekker speels is. Typografie, illustraties en subtiele teksten. Het is mooi hoe de illustraties van bovenstaand beeld de strakke keuken een speelse twist geven!

In mijn huidige ontwerp heb ik nog geen plek gevonden voor schoolbordverf, maar ik ga nog even door met dromen. Met Koningsdag ga ik een poging doen om mijn kastjes te verven. Eerst even een proefdeurtje voordat ik aan het echte werk ga. Keep u posted!