Het is inmiddels twee weken geleden sinds de laatste update van mijn keukenproject. Ik ben inmiddels eigenaar van twee mooie planken die opbergruimte bieden voor mijn serviesgoed, keukenbenodigdheden en kookboeken. Ook heb ik de beton-look tegels gescoord voor de wandafwerking én de verlichting alvast uitgezocht. Inmiddels ben ik aan de slag gegaan met de keukenkastdeurtjes. Hieronder licht ik graag mijn keukenkastdeurtjes diy toe – misschien kan ik je daar zelfs ook mee inspireren!! 🙂

Keukenkastdeurtjes DIY

Inmiddels heb ik geëxperimenteerd met het verven van een keukenkastdeurtje (die ik er eerder afsloopte). Om te voorkomen dat ik straks geen enkel deurtje meer had, besloot ik een deurtje te gebruiken die ik niet meer nodig heb en ben ik als volgt te werk gegaan:

  • Het keukenkastje heb ik eerst schoongemaakt met ammoniak
  • Vervolgens heb ik deze droog gemaakt met een doek
  • Met een fijn schuurpapiertje heb ik het oppervlak licht geschuurd en stofvrij gemaakt met een droge doek
  • Voor de basislaag heb ik een kunststof primer gebruikt, let wel op of het een primer is op waterbasis of op terpetinebasis. Aangezien ik graag verf op waterbasis, is het vanzelfsprekend dat ook de basis (de primer) op waterbasis dient te zijn!
    En ik gebruik een kunststof primer, want de keukenkastdeurtjes hebben een kunststof oppervlak.
  • Na circa 4 uur (stond op de primer) wachten, heb ik het oppervlak licht geschuurd
  • Als finale rol ik Flexa Strak in de lak met Beton 2004 erop!

flexa-strak-in-de-lak-beton2004

Om zorgvuldig te rollen kreeg ik het advies om vilt/ lak rollers te gebruiken. Ook liet ik de verf mengen want de kleur is al enige tijd niet ‘hip’ meer, maar kleurt natuurlijk goed bij de beton-look tegels voor de wandafwerking.

keukenkastjes-diy

De laatste foto is een beetje anders want die maakte ik later op de avond (overigens is het niet zo dat als je de verf erop zet dat de vlonders opeens verdwijnen – dat is optioneel)

Het experiment is gelukt! De verf blijft zitten, ook als je deze afneemt met een vochtige doek 🙂

Nu moet ik alleen nog even tijd maken om de rest van de deurtjes precies hetzelfde te behandelen zodat de eerste stappen voor de nieuwe keuken zijn gemaakt! Ook ga ik nog kijken of ik de beuken zijkanten van de keuken kan verven, maar dat is nu nog even afwachten. Eerst maar eens de rest van de keukenkastdeuren verven!