Keukenupdate! Het is eventjes geleden, maar ik heb zeker niet stilgezeten! First of all: de kastjes zijn geverfd en dat was zo ontzettend ontspannend om te doen. Wat een enorm verschil met de voorheen crème-kleurige kastjes! Voor het mooie moet ik de kastjes nog een keer verven zodat ik zeker weet dat alles bedekt is op de kastjes, maar dat doe ik op het eind aangezien er nu wat stof rondzwerft.

keukenkastjes-verven

Het was ook nog even onderzoeken op welke manier ik het best kon rollen om de handvaten te omzeilen en geen oneffenheden te krijgen. Het viel me op dat de deurtjes die wel horizontaal geverfd zijn beter gedekt zijn dan de oppervlakte die ik verticaal (oftewel niet er afgehaald heb) geverfd heb. Gelukkig heb ik nog zat Flexa Strak in de lak over, want je hebt maar kleine beetjes nodig 🙂

keukenkastjes-klaar

Ben helemaal fan van de ontwikkeling. Alle kasten zijn geverfd. De plaat van de vaatwasser kreeg ik er helaas niet af, maar met schilderstape kom je ook een heel eind! De muur zoals je op bovenstaande foto ziet heeft minimaal 3 weken er zo uitgezien. Ik vond dat best een hele overwinning voor mijn vroegere veel te perfectionistische ik…Maar de ruimte die het gaf om geen bovenkastjes te hebben verbloemde het allemaal!

keukenkastjes-wandonafgewerkt

Zoals je op bovenstaande foto ziet is het niet echt een plaatje en is de muur behoorlijk ‘ruk’, maar een vader met behoorlijke tegelzet-ervaring heeft dat toch weten te omzeilen! Hieronder het meest actuele aanzicht van de keuken. Volgende week ga ik eropuit voor voegsel want dat schijn je in diverse kleuren te kunnen kopen!

keukenkastjes-wand-tegels

O… en voor de autistische bezoeker, dat kleine stukje tegels ‘buiten het lijntje’ aan de rechterkant, daar wordt nog even over nagedacht want soms moet je het wel doen met de ruimte en beperkingen die er al zijn.

Al met al ben ik al zo ontzettend blij met het resultaat en kan ik niet wachten tot het voegen gevuld zijn, de planken hangen en natuurlijk die koof geplaatst is (waar ik nog even voor moet passen en meten).

© Foto’s gemaakt met mijn iPhone 5S