Gisteren werd ik verblijd met deze prachtige limited edition van IKEA! VIKTIGT neemt je terug naar de essentie. Pure eenvoud door de samenwerking met Ingegerd Råman; een van de meest bekende glasontwerpers en keramisten uit Zweden. Dat zie je in elk detail van het prachtige serviesgoed.

IKEA gebruikt zelf woorden als poëzie om de collectie aan te duiden en daar ben ik het volledig mee eens. Dit beeldmateriaal straalt een heerlijke rust uit! Mijn favorieten van deze collectie deel ik graag met je. Oja, de collectie bestaat niet enkel uit glas en keramiek, ook natuurlijke vezels zie je terug in manden, lampen en zelfs meubels! Een collectie om naar uit te kijken en verkrijgbaar bij IKEA vanaf mei 2016. Noteer deze datum goed als je ook de VIKTIGT limited edition wil scoren!

01-IKEA-VIKTIGT-servies-2

serveerschalen-zwart

De serveerschalen van aardewerk zijn verkrijgbaar in een set van verschillende maten. Een krachtig geheel. Verkrijgbaar in zwart en wit.

serveerschalen

De collectie is ontworpen door Ingegerd Råman en IKEA designers Nike Karlsson (o.a. bekend van de toffe industriële RASKOG!) en Wiebke Braasch. Het productieproces nam plaats in Polen en Vietnam en met name Vietnam is herkenbaar terug te zien in de lampen. De vorm is namelijk geïnspireerd op een traditionele Vietnamese hoed en handgemaakt van bamboe door lokale vaklieden. Puur vakmanschap.

04-IKEA-VIKTIGT-Vietnam-PH132761-zoom

 

Naast het serviesgoed telt VIKTIGT een eettafelstoel, fauteuil, krukje, sofa, handgeweven tapijten, manden en lampen. Welk item ga jij scoren?

© Image credits via IKEA