Enkele maanden geleden begon mijn hal-project. Vorig jaar juli ontdekte ik de moderne romanticus in mezelf en koos Blueberry Dream voor de muren van mijn hal. Een heerlijke frisse kleur blauw met een vleugje grijs, precies de combinatie die ik zocht om mijn neutrale woonkamer te verbinden met mijn blauwe slaapkamer. Maar daar eindigde de transformatie van mijn hal niet…

De witte (lelijke) verwarming in mijn hal was al een tijd een doorn in mijn oog. Hij stond nooit aan en had dus geen enkele functie. In het blad 101Woonideeën (nu vtwonen DIY) vond ik dé oplossing! Lambrisering met ‘geheime’ bergruimte. Een super oplossing want ik zocht naar stijlvolle opbergmogelijkheden en manieren om enige decoratie toe te passen. De lambrisering heb ik in Flexa Creations hoogglans Blueberry Dream geverfd. De muurverf is mat, wat zorgt voor een subtiel onderscheid.

Hallway-1114-feb15-3

Hallway-1114-feb15-2

Een warm welkom door persoonlijke en grappige objecten. Onlangs won ik een Bvlgari zonnebril die in de ‘super-deluxe-poespas-tas’ zat. Niks voor mij, maar omdat ik zwart-goud een fantastische combi vind heb ik er een cilindervaas in gezet met wat groen. Chique toch? De kleuren matchen met het vintage kopje en schotel die ik vond in een kringloopwinkel en mijn gouden Singing Bird van Pols Potten.

Met de analoog Minolta camera heb ik aardig wat plezier beleefd tijdens mijn minor Fotografie en de bijkomende tijd in de doka. De bolhoed is een herinnering aan mijn ‘Chicago meets Moulin Rouge’ verjaardagsfeest en het beeldje helemaal rechts heb ik ooit zelf uit een blok speksteen gehakt. Het is mijn mini museum, zonder toegangsprijs 😉

Door het kleurgebruik oogt de hal optisch langer en breder! Een mooie bijkomstigheid. Ook heb ik ruimte voor 6 paar sneakers, genoeg om af te wisselen 🙂 Thanks pa voor al je hulp!

Hoe ziet jouw hal eruit? Toevallig ook een doe-het-zelf-project er op losgelaten?

It took a while but I finally finished my secret and classy storage for my hallway! After I painted it Blueberry Dream last year, and found out I’m a modern romantic, I had some problems figuring out what to do with that ugly white non-functional heater. Beside that, I was over the shoe storage I found at IKEA. Guess I was looking for consistency and a way to show some personal and funny objects to welcome friends and family. 

So with the help of my dad I now own a Blueberry dream coated paneling which covers that ugly white heater and got storage room for 6 pair of sneakers 🙂 I’m very happy with the solution because not only I can secretly store stuff, my hallway looks more spacey and long. What did you do to your hallway? Any tips?

Photography by Johan Hazenbroek, label1114