Interieur designer Catlin Stothers pakte het interieur aan van dit huis in Montreal en besloot een kleurcombinatie door te voeren van grijzen en walnoot bruin en ik moet zeggen: ik ben fan! Allereerst omdat ik walnoot een prachtige kleur bruin vind en daar mijn eettafel heb op uitgekozen, maar ook omdat ik al enige tijd nadenk over een donkergrijze muur. Deze ‘smoked grey’ is mat met een blauwe gloed! Een prachtige effect, zeker in de keuken en hal.

Voor de muren is gekozen voor een zachte witte kleur, de vloeren een iets donkere bruin. Al met al is dit een huis vol warme contrasten, ondanks de steriele muren. Het is een woning die zowel masculine als elegant oogt in het geheel. De walnoten spiegel in de hal van Ikea laat zich goed combineren met de grijze muur en de iets donkere deuren met spijlen ogen industrieel naast het betonnen bankje. De tegelvloer bij de entree zorgt voor een luxe entree. Treed binnen voor meer inspiratie!

residence-by-catlin-stothers-1

residence-by-catlin-stothers-2

residence-by-catlin-stothers-4

De lampen van Tom Dixon met koperen binnenkant zorgt voor een geleidelijke verloop van kleuren. Koper en walnoot vullen in deze opstelling elkaar goed aan. En de opstelling van deze keuken is om van te dromen!

residence-by-catlin-stothers-5

residence-by-catlin-stothers-6

De slaapkamer met badkamer ensuite is eenvoudig gehouden qua kleurkeuze. Een koperen lamp om het walnoot tegemoet te komen en het oranje bijzettafeltje bij het vrijstaande bad zorgt voor een rustig geheel.

residence-by-catlin-stothers-7

Wat vind jij van deze contrastrijke warme woning van walnoot & smoked grey?

Interior designer Catlin Stothers designed this lovely house in Montreal. The thing I find most inspiring about this interior is the color palette of smoked greys and walnut! That combination not only looks both masculine and elegant, but also make the home feel warm against the soft white walls. And what to think about the kitchen – love it! The reflection of the smoked grey in the kitchen looks a bit blueish! 

Style starts when you walk in to the hallway which is quite dark, but appealing! The walnut mirror by Ikea looks really good on the grey wall and something quite un expecting: a tiled floor. I also really like the doors in combination with the concrete bench which looks a bit industrial! What do you think of this smoked greys and warm walnuts home? 

Photography by Drew Hadley