Onlangs interviewde ik designer Jonathan Sluis a.k.a. JUCE-Design in zijn compleet gerenoveerde bovenwoning in Rotterdam. Ik was op zijn werk geattendeerd door een gezamenlijke vriendin en aangezien hij op 5 minuten fietsen woont, moest ik zijn werk wel met mijn eigen ogen bekijken! Kortom, tijd voor een gezellig interview en foto’s van zijn toffe tafel!

Het zijn altijd de jonge designers (leeftijdgenoten) die me blijven inspireren. Ze zijn puur, zitten bomvol ideeën, sparren maar al te graag met je en volgen hun passie. Jonathan nam enkele maanden ontslag om zich volledig op zijn eettafel te focussen. En niet zomaar een simpele eettafel, nope, een waar diverse materialen en technieken samenkomen.

juce-design-tafel-zij2

De start van JUCE-Design

Het begon allemaal met het eerste model die hij creëerde op basis van persoonlijke behoeften. Hij miste unieke tafels en ging een beetje schetsen en ontwierp zo zijn eerste eettafel in de garage bij zijn zus. Twee planken eikenhout met in het midden een glazen strook voorzien van led-verlichting en een stalen frame. Robuust, industrieel, natuurlijk en eigentijds met een moderne interpretatie. Tijdens zijn house-warming enthousiasmeerde hij zijn vrienden. Vrienden die hij hem motiveerde om de tafel met een groter publiek te delen en zo ontstond JUCE-Design.

juce-design-tafel-detail

JUCE-Design werkt met hout van Franse eikenbomen en de knoesten van elke boom zijn behouden waardoor elke tafel anders oogt. Net zoals elke boom een andere vorm heeft, verschilt het blad van de tafel ook. Aangezien hout ‘werkt’, adviseert Jonathan het hout jaarlijks te laten behandelen, een dienst die hij ook levert.

Een tafel die geleefd heeft, om aan te leven

juce-design-tafel-zij

Meubel met maatschappelijk doel

Het doel van Jonathan: mensen met zijn eettafel met elkaar verbinden. Door de led-verlichting houd je het gezellig aan tafel en heb je het juiste licht om, bijvoorbeeld, foto’s met elkaar te delen. Die maatschappelijke ondertoon is niet gek want Jonathan werkte voorheen als maatschappelijk werker en het gezellig samenzijn zit in zijn roots. Behalve zijn maatschappelijke achtergrond heeft hij geen enkele achtergrond in meubeldesign en dat zie je er niet vanaf! Niet alleen zijn tafel, maar ook de bijpassende bank is vakmanschap!

juce-design-bank2

juce-design-bank

Persoonlijk ben ik echt fan van de details die refereren naar de natuur. Het hout heeft niet haar eigenaardige randjes verloren!

juce-design-bank-detail

Nieuwe designs en ontwikkelingen

Momenteel is Jonathan druk met nieuwe versies van zijn huidige tafels. Ik mocht enkele nieuwe onderstellen aanschouwen die hij binnenkort gaat verwezenlijken. Ook is hij druk met een tafel voor een turn-key modelwoning van Gideon, kortom genoeg ideeën en creativiteit in de planning.

Ik ben in ieder geval reuze enthousiast over zijn designs en hoop nog veel moois te aanschouwen van JUCE-Design!

Led-verlichting?

Aangezien ik Jonathan bezocht op klaarlichte dag heb ik geen goede foto’s kunnen maken van de diverse lichteffecten van de tafel. Maar dat zorgt dat ik een reden heb om nog eens langs te gaan! 😉 Kan je niet wachten en ben je benieuwd naar de lichteffecten? Bezoek zijn website voor de toffe sfeerimpressie!

 

© Fotografie Johan Hazenbroek, label1114