Vorige week werd het langverwachte materieel geleverd en dus weer flinke stappen gemaakt met de verbouwing van ons (t)huis. Gelukkig maar, want de afgelopen weken bleef het een beetje stil. De tuin staat alles behalve stil, maar we kijken toch wel erg uit naar het droomhuis waar we kunnen koken, wonen en slapen…

Toen we vorige week de tuin in wandelden lag het spant in de achtertuin. Het spant wat ervoor gaat zorgen dat het dak niet omlaag komt terwijl we genieten van de enorme woon-leefkeuken. Een van de eerste stalen balken ligt er zelfs al in!

De badkamer krijgt vorm

Ook boven is er doorgewerkt. We hebben de aannemer om een metselaar gevraagd voor de badkamer. In eerste instantie zou mijn schoonvader dit oppakken, maar het is een rare tijd en we zijn voorzichtig. Daarom hebben we gevraagd het uit te laten voeren. Hierdoor liepen we iets achter, maar zijn we sinds vorige week weer back on track!

In de eerste verbouwingsupdate deelde ik het badkamerontwerp. Deze is iets aangepast, waardoor het muurtje achter het bad overloopt met het muurtje van het inbouwtoilet. Ook de kleur is anders. De vloer krijgt antracietgrijze tegels, de inloopdouche en badwand wit marmer en de rest wordt wit gestuct. De tegels spot je hier.

Door de gipsblokken krijgt de ruimte meteen vorm. Om het visualiseren te vereenvoudigen heb ik enkele lijnen toegevoegd met mijn digitale krijtje. Achter de muur links komt de inloopdouche. Daarnaast het bad, met de kranen erboven (geen koof), een laag muurtje waar we al het leidingwerk in wegwerken en tevens ruimte maken voor douchespullen, maar misschien ook plantjes 😉 en daarnaast komt het toilet.

Wat we direct opmerkten is dat de muur van de inloopdouche veel licht wegneemt, waardoor het overdag donkerder is. In ons eerste plan hadden we het kleine dakraampje dichtgemaakt, maar gelukkig hebben we al met de aannemer overlegt dat we deze gaan vervangen. We hebben zelfs gekozen voor een groter Veluxraam, waardoor we bijna letterlijk kunnen baden in zon- en maanlicht.

Figuurzagen voor gevorderden

Ook in de master bedroom werd het werk opgepakt. Mijn vader maakte de bedwand af samen met vriendlief. De underlayment platen zijn hergebruikt van het plafond beneden #duurzaam. Mijn vader, een gevorderde figuurzager, maakten er maar liefst 7 gaten in voor de elektra. Zes gaten voor toekomstige stopcontacten, 30 cm vanaf de vloer en één gat op een meter hoogte voor de hotel lichtschakelaar.

Ook mijn schoonvader was weer van de partij! Hij pakte letterlijk de draad weer en ging aan de slag met de elektra in de slaapkamer. Gelukkig maar, gezien mijn vader zich niet waagt aan die spanning en Jeroen en ik anders zijn geaard… 😛 Daarbij zat ik met mijn vingers in de aarde, maar daarover later deze week meer.

Deze lichtschakelaar werkt al! En kijk mijn huid eens goed kleuren bij het hout

Deze voortgang maakt me een gelukkig mens! Zeker omdat ik veel kan bedenken, maar bij klussen het uitwerken liever aan experts overlaat. Echter moet deze chef linkerhanden deze week nog even nadenken over het ontwerp van de tv-inbouw-wand van de inloopkast. Gek genoeg heb ik alles uitgedacht behalve de toevoer van energie. En de tv die we er inhangen heeft toch echt een snoer die ergens heen moet… 😉

Volgende week hoop ik de oplossing met je te delen. Evenals de progressie van komende week! Fijne week en bedankt voor het lezen!

Fotografie © Johan Hazenbroek