Wat gaat die verbouwing opeens snel! Mijn blog loopt behoorlijk achter, maar gelukkig kan ik het aardig bijbenen op Instagram. Nu de stukadoor aan de slag is en de aannemer meer volk heeft opgetrommeld, lijkt het al steeds meer op een huis. Gelukkig maar, want over 20 dagen gaan we verhuizen!

We hebben ramen!

Wat hebben wij vrijdag staan genieten in het huis toen we zagen dat de ramen in de kozijnen waren geplaatst. De ruimte kwam werkelijk tot leven door de flinke raampartijen van boven tot onder en het heldere glas. Het voelde alsof we buiten stonden, omringt door de tuin en enkele muren. Dit is exact wat we voor ogen hadden toen we het huis kochten: buiten en binnen met elkaar verbinden en aan de tuin leven.

Het grootste kozijn aan de straatzijde. Links het raam van de keuken, die nog in de ‘oude stijl’ van het huis is met latjes. Een mix van oud en nieuw.

Het huis had een tuinkamer met verhoogt plafond en een schuifpui met zich over de tuin. Het is de ruimte waar we de bewoners voor het eerst ontmoette én het koopcontract tekende. De kamer was ruim en gericht op de tuin. Een plek die meteen goed voelde en uiteindelijk de inspiratie is voor de gehele aanbouw!

Het lijkt wellicht op een balzaal, maar dat valt best mee. Je hebt geen megafoon nodig om van de ene naar de andere kant te communiceren…

Onze laatste klus-puntjes op de i

Afgelopen weekend werkte we de laatste klusjes af. Er werd een koof gerealiseerd op de badkamer, zodat de stukadoor die mee kan pakken. De koof sluit alle verwarmingsbuizen af en elektriciteit die van en naar de kamer gaat. Ook haalde we het loszittend pleisterwerk van de muren, zodat ook in de bijkeuken, logeerkamer en hoofdkeuken de stukadoor meters kan maken én werden de laatste gipsplaten tegen het plafond geschroefd.

Het pleisterwerk ging er af als behang, ideaal! Ook de sierlijsten tegen het plafond waren een eitje. Misschien lieten ze los van de warmte, want man man wat was het benauwd afgelopen weekend!

Gelukkig was de stukadoor al aan de slag gegaan op de bovenverdieping. Drie stukadoors om precies te zijn! De slaapkamer is ‘casco’ opgeleverd en ook mijn creatieve kamertje is zo goed als klaar! Hier en daar moeten de plafonds nog gedaan worden en dan kunnen ze – na het afmaken van de badkamer – door naar beneden!

Tegels scoren voor het toilet

Afgelopen weekend bezochten Jeroen en ik het Tegelhuis in Den Bosch. We werden geholpen door Jack die ons enthousiast te woord stond en de enorme keuze beperkte door onze wensen te combineren. In nog geen 10 minuten stonden we buiten met de afspraak om ze volgende week op te halen. Appeltje eitje! We worden er steeds beter in 🙂

We kozen voor de bovenstaande combinatie: 60×60 zwarte tegels die we van vloer tot plafond plaatsen en 30 cm brede tegels met een houtlook in de kleur eiken, voor op het reservoir achter het toilet. Een mooie combinatie met de betonvloer. Hieronder een kleine preview zoals ik dit geheel samen zie. Natuurlijk missen hier nog wel het een en ander aan deco, maar dat vormt zich nog.

Oja, ik heb ook al even het idee om het raampje te voorzien van een schilderijlijst met plaatje en titel, het is namelijk best een leuk uitzicht tijdens staand plassen 😉

Gordijnen voor de slaapkamer besteld

In een vorige blog deelde ik het moodboard voor de slaapkamer. Overtuigd dat we waren met olijfkleurige gordijnen… Niet dus! We kregen wat twijfels omdat we zo nu en dan kleurrijke dekbedden spotte waar we direct vraagtekens bij kregen ‘of ze wel zouden passen bij de gordijnen qua kleur’. Met de raampartijen in gedachten en enige privacy, besloot ik kleurstalen op te vragen bij de Karwei.

Twee weekenden terug bezocht ik de bouwmarkt en liep ik voor de tweede keer tegen deze fijne stof aan! Jeroen vond ‘m wat flets voor beneden, in combinatie met de witte muren en de grijze vloer. Maar toen de stalen eenmaal binnen waren, en overtuigd van de schoonheid, waren we overstag: deze komen in de slaapkamer!

We schakelden mijn vader in als hulplijn voor de gordijnen en hoe dit te doen in de slaapkamer. De ramen verschillen een centimeter van elkaar qua hoogte (de vloer loopt een tikkeltje schuin..) en hoe dit te doen met de roede en montage. Mijn pa heeft jaren in de woninginrichting gewerkt en wist daardoor ons op de juiste manier te adviseren. En zo gezegd, zo gedaan: de gordijnen zijn besteld!

Mocht je net als ons enthousiast zijn: het is de stof Crossover in de kleur Peble, uit de vtwonen collectie van Karwei. Te vinden onder maatwerk gordijnen.

Volgende week gaan we vloer leggen op de bovenverdieping. Ik kan niet wachten om het resultaat te delen. Mocht ik er niet aan toekomen om te bloggen, volg me dan zeker ook op Instagram voor een actuele update!

Fotografie © Johan Hazenbroek, Eleven Fourteen