Naast het maaien van het gazon afgelopen weekend, werd er ook gewerkt aan de wederopbouw van de bovenverdieping. Jaja, we gaan rustig aan weer opbouwen! De badkamer heeft de hoogste prioriteit, maar er is ook een begin gemaakt aan de slaapkamer.

In mijn vorige blog was er een belangrijk persoon nog niet aan bod gekomen, namelijk: mijn vader. Terwijl ik met Jeroen en mijn schoonvader herrie maakten in de badkamer, timmerde mijn vader het eerste framewerk voor de slaapkamer in elkaar.

Multifunctionele bedwand

Op Instagram zag de bedwand er nog iets anders uit. De koof bleek toch wat beperkter dan ik had gedacht. Daarbij had ik inmiddels een nieuw idee met wandlampen en een zwevend nacht-plankje. Je moet wat met zoveel inspiratie ;).

Sfeer staat voorop, maar het moet ook een multifunctionele wand zijn – voorzien van isolatie. Door de hele wand te isoleren liggen we er warmpjes bij in de winter en dempen we het geluid van buiten. We wonen heerlijk rustig, maar de wind kan behoorlijk loeien hebben we de eerste nachten gemerkt. Dus een beetje voorzorg kan geen kwaad.

Gedetailleerd ontwerp van de bedwand

In het ontwerp hierboven had ik nog geen rekening gehouden met de exacte hoek van het schuine plafond. Het zou beteken dat er slechts een kleine strook ruimte over bleef om iets op de wand te zetten. Daar hoefden we niet lang over na te denken, we hebben het ontwerp ter plekke aangepast om de wand over te laten lopen in het plafond.

Hier is later nog een stopcontact toegevoegd in het midden. Een elektrische boxspring heeft twee stopcontacten nodig tipte mijn vader, die onlangs

Het frame staat! Voeg hier isolatiemateriaal aan toe, gipsplaten erop, wandcontactdozen, zwevende planken en bedlampen en het begin is er!

Zo moet het gaan worden. Met wandcontactdozen onder de plankjes, uiteraard voor de Wake Up lights en telefoonopladers.

Lees hier deel 2 van het timmerwerk voor de slaapkamer

Fotografie © Johan Hazenbroek