Dat er getimmerd wordt aan de slaapkamer kon je al lezen in mijn vorige blog. De bedwand is niet het enige timmerwerk, we gaan namelijk onze slaapkamer verdelen in twee ruimtes en daar is een muur voor nodig… Tijd voor mijn vader om wederom in actie te komen!

Afgelopen dinsdag vergezelden Jeroen en ik mijn vader. Ook de aannemers waren druk met het graven van de fundering in de toekomstige logeerkamer. Het was gezellig op de bouwplaats! Jeroen en ik waren er dit keer niet om te slopen, maar om te sjouwen. Het eerste deel van de sanitair werd namelijk geleverd zodat de loodgieter aan de slag kan.

Het eerste sanitair is binnen!

We sjouwden zo’n 600 kilo aan tegels. Maar dat kunnen we, we hebben er tenslotte hard genoeg voor kunnen trainen afgelopen maanden in de sportschool 😉 De transporteur levert de bestelling namelijk af voor de deur en in ons geval was dat op de oprit. Een flinke sjouw, maar voor de lunch stond het allemaal binnen! We hebben het nog niet allemaal uitgepakt, wel een deel gecontroleerd – maar het is wel erg leuk allemaal! We hebben alles geordend en in elkaar “geTetrist” zodat de loodgieter er makkelijk bij kan.

Een tipje van de sluier: dit wordt de tegelcombi van de inloopdouche. Mooi dat elke marmertegel net een andere tekening heeft, waardoor het geen herhaling wordt. Voor de douche van de logeerkamer hebben we gekozen voor een effen witte wandtegel van 30 bij 60. Tot zover een klein uitstapje naar de toekomstige badkamer.

Een roomdivider met inbouw

Terug naar mijn vader die inmiddels al begonnen was aan het tweede houten frame. De master bedroom krijgt straks twee delen: een slaapgedeelte, waar de bedwand komt, en een inloopkast. Ein-de-lijk! Een wens die we deelden en waar we vrij eenvoudig invulling aan gaan geven met de bekende PAX-kasten van IKEA.

Hoewel we door het verdelen de ‘grandeur’ van de master bedroom inperken, maken we wel optimaal gebruik van de ruimte. We zijn tenslotte met z’n tweeën én ik ga mijn eigen kamer natuurlijk niet opgeven!

Enfin, op het verzoek van mijn schoonvader heb ik een ontwerp gemaakt voor de wand die het slaap- en kastgedeelte verdeeld. Je zou zeggen: ‘gipswandje plaatsen en klaar!’. Maar dat is niet helemaal zo, er komt net wat meer bij kijken als je iets in de wand wil plaatsen. Jeroen wilde namelijk graag een tv op de slaapkamer en hoewel ik dat (nog*) niet zo van belang vind, maakten we een compromis door de tv in de wand te plaatsen met een nis. Hierdoor valt ‘ie niet direct op. Win-win 🙂

Dat betekent echter wel iets meer meet- en rekenwerk. Maar ook daar passen we ons verbouw-motto toe: ‘we maken het wel passend’. 😀 Op naar de werktafel!

Hoe we de wand gaan bekleden weten we nog niet. Ik gok dat het een behangetje wordt. Eenvoudig en stijlvol. Het ontwerpje overhandigde ik aan mijn vader voor het frame, die daarna aan de slag ging. Hij heeft nog wel een hulplijn ingezet om exact uit te komen qua lat verdeling. Ik ben namelijk een kei in bedenken, maar hier liep ik even vast met de maten. Gelukkig schoot mijn schoonvader op afstand te hulp!

En zie hieronder het resultaat van een dag meten, zagen, “waterpassen”, nog meer zagen en natuurlijk schroeven! Leuk feitje: het hout van het frame is hergebruikt en komt uit de voormalige tuinkamer.

Hierboven een 3D-ontwerp met hoe het moet gaan worden. Ik kan niet wachten tot de gipsplaten zijn bevestigd zodat de ruimte zichtbaar in twee ruimtes is verdeeld!

Leuk om met wederopbouw bezig te zijn en de ruimtes te zien worden wat we maanden geleden slechts in ons hoofd hadden. En wat boffen we toch met onze vaders die zo ontzettend handig zijn en ons helpen bij het realiseren van ons droomhuis!

Fotografie © Johan Hazenbroek

*stiekem denk ik dat het wel heel erg lekker gaat zijn om nog even een serie of film weg te kijken vanuit bed. Of als we een luie zondag hebben…